Springsters en turnsters laten groei zien

RUURLO – Dit weekend was een erg druk weekend voor RGV Ruurlo. Op twee verschillende plekken was RGV Ruurlo actief. In Apeldoorn sprongen de twee B-springsters een wedstrijd en in Doetinchem kwamen de turnsters uit de 5e divisie in actie. Voor beide disciplines was dit de tweede plaatsingswedstrijd in een reeks van drie. Alle kansen op de finale of het NK staan dus nog open.

Marleen Eggink en Kim Boekelder kwamen deze zaterdag nogmaals in actie, maar ditmaal in Apeldoorn. Beide dames komen uit in de B klassen. Vorige week was de eerste plaatsingswedstrijd en doordat de wedstrijden dicht op elkaar gepland zijn, zijn er niet veel trainingen om eventueel wat bij te schaven, maar toch was er verbetering te constateren bij de meiden.
Marleen startte met een mooie verplichte oefening. De moeilijkheid zit hem in de keuze oefening. De eerste keuze oefening verliep tot de helft zeer strak, maar in het tweede deel leverde zij wat punten in. Keuze oefening twee verliep minder strak, maar ook deze wist ze tot een goed einde te prengen. Marleen springt heel hoog en scoort daardoor goed op het onderdeel Time of Flight. Marleen eindigde op de 6e plaats.

De verplichte oefening van Kim verliep goed en liet een mooie oefening zien, met een gemiddeld cijfer van 7,60. Ook de beide keuze oefeningen verliepen goed en ze sprong deze oefening keurig uit. Voor een sporter die de overstap van het D naar het B-niveau gemaakt heeft, draait ze aardig goed mee op de uitvoering, maar ze springt nog wat minder hoog en scoort daarom per oefening bijna 2 punten lager op het onderdeel Time of Flight. Een mooi onderdeel om te oefenen het komende jaar. Kim heeft weer haar doel voor deze wedstrijd behaald door de oefeningen uit te springen en ze is 13e geworden deze wedstrijd.

In de Sazahal te Doetinchem kwamen 15 meisjes uit in drie verschillende niveaus. De eerste plaatsingswedstrijd was zeer geslaagd en RGV kwam toen met acht medailles thuis. Er werd door de trainsters en sporters afgesproken dat er deze wedstrijd nieuwe en moeilijkere elementen geturnd werd, welke ze in de eerste wedstrijd nog niet durfde of nog niet helemaal onder de knie hadden.
In het Instap D2-Niveau kwamen vier meiden van RGV Ruurlo in actie. Julia Stegeman liet een perfecte balk oefening zien en stak hierdoor met kop en schouders boven iedereen uit. Voor het eerst liet ze een handstand en een koprol in dit balans toestel zien en ook op vloer liet ze een nieuw element zien. Dit leverde haar, net als in de eerste wedstrijd, een gouden medaille op. Emma Veenboer deed het ook goed op balk en behaalde een mooie 2e plaats. Fien Hans en Fleur Schneider werden bleven beide bij de beste 15, in deze grote groep van 31 turnsters.

Zes meiden van RGV Ruurlo kwamen in de tweede wedstrijd in actie in het niveau Pupillen 1 – D2. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd was er een ‘clean sweep’ voor RGV Ruurlo in dit niveau en de andere verenigingen hadden zich als doel gesteld dat dit niet meer ging gebeuren. Maar ook nu was er weer een ‘clean sweep’, alleen met (bijna allemaal) andere sporters. Sanne Boekelder, Elise Labohm en Femke Olthof bezette de nummers 1, 2 en 3 van het podium. Iris van der Horst werd 5e, Aafke Hogenvonder 8e en Loes de Gier werd, door een foutje op de balk, deze wedstrijd 11e.

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen de Pupillen 2 – D2 aan de beurt en hierin deden vier sporters van RGV Ruurlo mee, te weten Gwen de Wijs, Femke Hogevonder, Jasmijn Krosenbrink en Ilse Bosvelt. Merit Groot Jebbink moest helaas deze wedstrijd laten schieten in verband met een blessure. Gwend was de vorige wedstrijd 1e en ook deze keer wist ze haar concurrenten op afstand te houden en werd wederom 1e. Ilse Bosvelt liet een goede radslag op de balk zien, maar viel helaas met een ander element van de balk. Ze werd deze wedstrijd 5e. Femke Hogenvonder en Jasmijn Krosenbrink draaide ook een nette wedstrijd en bleven in de uitslag nog bij de beste 15 turnsters.

De trampoline springsters hebben op 29 maart hun laatste plaatsingswedstrijd in Alkmaar, zij kunnen zich hier plaatsen voor het NK in Ahoy Rotterdam. De turnsters hebben hun laatste plaatsingswedstrijd op 12 april en hier krijgen zij te horen wie zich geplaatst hebben voor de finale van de 5e Divisie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven