Verlies en winst voor Holland Mineraal

HAARLO – Het dubbel weekend voor de driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal heeft zaterdag een 2-6 verlies en zondag een 6-2 overwinning opgeleverd. Het team van Ronny Hazewinkel moest zaterdag in Sluiskil zijn meerdere erkennen in koploper Dallinga/Frans Bevers, maar zondag voor eigen publiek werd mede kandidaat voor de play-off plaatsen, het Roosendaalse De Distel Biljarts verslagen.

“Wij zijn uiteraard blij dat we door met name de winst zondag in eigen huis hebben kunnen houden, maar plaatsing hebben we niet meer in eigen hand”, aldus Hazewinkel. “We zijn afhankelijk wat de concurrentie doet, maar zelf mogen we de komende drie wedstrijden geen punten meer verliezen”. Het beste resultaat over de beide wedstrijden kwam op naam van Stefan Galla, die zowel zaterdag als zondag zijn partijen wist te winnen. Zaterdag versloeg hij Jean-Paul de Bruijn met 38-45 in 20 beurten met een slotserie van tien caramboles en zondag was hij na 28 beurten met 45-33 te sterk voor John Tijssens. Anno de Kleine en Murat Naci Coklu herstelden zich zondag na de nederlagen van zaterdag tegen respectievelijk Eddy Leppens, 50-41 na 34 beurten en Frédéric Caudron, 50-35 in 26 beurten.

De Kleine versloeg zondag Gerwin Valentijn met 50-30 in 34 beurten en Coklu had een slotserie van negen caramboles nodig om tegen Jef Philipoom aan het langste eind te trekken. Hij had met zijn vierde carambole al het geluk van de wereld toen een klos alsnog zorgde voor een punt. De Belg bleef steken op 47 caramboles.

Jelle Pijl moest helaas zijn beide partijen aan de tegenstander geven. Zaterdag was Glenn Hofman met 45-36 in 26 beurten te sterk en zondag was hij niet opgewassen tegen Henk Habraken, die overigens zijn derde partij van dit weekend in winst wist om te zetten, en verloor met 35-45 na 34 beurten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven