Acro trio kampioen Oost Nederland

RUURLO – Dit weekend was het weer een druk weekend voor RGV Ruurlo, in Alkmaar werd de laatste plaatsingswedstrijd A/B-Niveau Trampoline gesprongen, en in Almelo stonden de Oost Nederlands Kampioenschappen Acrogym D/E-Niveau op het programma. Voor RGV Ruurlo kwamen er zaterdag 29 maart 16 sporters in actie (2 springsters en 14 acrogymnasten) en de resultaten waren weer erg goed. In de trampolinehal van Triffis Alkmaar vond de derde en laatste plaatsingswedstrijd Trampoline springen plaats. Voor RGV Ruurlo sprongen hier Marleen Eggink en Kim Boekelder en zij hoopte een plekje op het NK in Ahoy in de wacht te slepen.

Marleen was als eerste in actie en het was hier erg spannend, want Marleen maakte nog kans om zich voor dit NK te plaatsen. Een vereiste was dat de drie oefeningen goed werden uitgesprongen en ze moest eindigen bij de top vijf van de wedstrijd, want dat zou haar kans vergroten op doorstroming naar het NK. De eerste oefening verliep goed, met hier en daar wat kleine onzekerheden. Daarna ging het steeds beter en de derde en laatste wedstrijd was daarmee ook haar beste oefening. Marleen miste op een haar na het podium (een verschil van 0,015 met de nummer drie) en deze plaats zorgde ervoor dat Marleen zich geplaatst heeft voor het NK.

Kim springt dit jaar voor het eerst in het B-Niveau en haar doel was voornamelijk de oefeningen tot een goed einde te brengen. Hierin is zij ruimschoots geslaagd wat op alle drie de wedstrijden zijn de oefeningen netjes uitgesprongen. Zij eindigde in de wedstrijd van 29 maart op een veertiende plaats en mag zeker tevreden zijn over haar prestaties dit seizoen.

Voor de acrogymnasten van RGV Ruurlo was het weer een spannende dag. Na vier plaatsingswedstrijden en een Gelders Kampioenschap wisten vijf teams zich te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap. Op deze wedstrijd was het zo dat als ze bij de beste helft van het deelnemersveld hoorde de teams door konden stromen naar de landelijke ½ finales D/E-Niveau.
Jinte Augusteijn, Marjolein van Haaften en Nicole Klinkhamer (Damesgroep E-Senior) moest als eerste van RGV Ruurlo en als eerste van de categorie aantreden. Ze lieten een goede oefening zien en er werd meteen een scherp puntentotaal neergezet waar alle andere teams zich aan konden meten. Na het laatste team bleek dat de dames op een keurige zevende plek zijn geëindigd en hebben zich hiermee geplaatst voor de landelijke ½ finale.

Vervolgens was het de beurt aan de Damesgroepen D-Niveau. Hierin doet RGV Ruurlo mee met twee teams, Lynn Lieven, Jet Beuzel en Inge Stapelbroek vormen samen het eerste team en Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld en Joyce Bosman het tweede team. Lynn, Jet en Inge lieten zien op dit ONK thuis te horen en draaide een goede oefening, helaas was de concurrentie erg groot en zijn de dames niet geplaatst voor de landelijke ½ finale.

Het andere trio op D-niveau (Lisanne, Pien en Joyce) lieten een goede oefening zien, helaas werd de oefening artistiek niet zo beoordeeld als dat gedacht wordt, maar door een goede technische uitvoering van de elementen hebben de dames een nette elfde plek in een sterk deelnemersveld weten te bemachtigen. De dames zijn hiermee verzekerd van een plekje op de landelijke ½ finale.
Als laatste categorie waren de Pupillen teams aan de beurt en RGV Ruurlo doet hieraan mee met een Damesgroep (bestaande uit Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok) en een Damespaar (Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman).

Beide teams gingen voor de volle 100% voor hun oefening en hadden ook één of twee nieuwe (gewaagde) elementen in de oefening zitten, waardoor de zenuwen zeker aanwezig waren. Lauren, Floor en Nine straalden de hele oefening door, beide moeilijke elementen gingen goed en na de oefening bleek dat de dames (met een zeer hoge score van 26,300!) een mooie 1e plaats en een ½ finale ticket hadden bemachtigd! Helaas verliep het nieuwe element van Yasmin en Ji-Lin iets minder lekker, maar de dames hebben de oefening perfect afgemaakt. Door het misgaan van het nieuwe element en de grote concurrentie hebben de dames zich niet geplaatst voor de landelijke ½ finale.

RGV Ruurlo heeft zich met drie teams (Damesgroep E-Senior, Damesgroep D-niveau en Damesgroep Pupillen) geplaatst voor de landelijke ½ finale. Tijdens één van deze ½ finales (11 of 24 mei te Zwolle) moeten de dames weer een strakke oefening neerzetten om zo kans te maken op een startbewijs voor het NK op 7 juni, eveneens in Zwolle.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven