Biljartsport: Verlies en winst voor Etikon

Door Redactie op 20-04-2014

HAARLO – Titelverdediger Etikon is door de verliespartij en de winst in Doetinchem tegen de nummer twee, A1 Biljarts/De Veemarkt nog steeds koploper in de eredivisie carambole en heeft de beste vooruitzichten om over twee weken thuis voor de tiende keer kampioen van Nederland te worden. Teamleider en spelers hadden dit keer voor een andere oplossing voor de kaderspelen gekozen. Henri Tilleman speelde deze zaterdag het anker kader 71/2 en Patrick Niessen het 47/2. “Deze omzetting hebben we gedaan, omdat Raymund Swertz tegen Tilleman altijd goed speelt en in de directe confrontaties tussen Caudron en Niessen, Niessen de laatste paar jaar steeds het onderspit moest delven”, aldus Dinand Prinsen.

In de eerste wedstrijd trof Jean-Paul de Bruijn in het bandstoten een zeer sterk spelende Michel van Silfhout aan die de Zeeuw kansloos liet in vier beurten met 100-32. Op de andere tafel was Frédéric Caudron weer ouderwets op dreef en versloeg Tilleman in drie beurten met 150-28. In het 47/2 sleepte Patrick Niessen nog wel een remise, 200-200 in vijf beurten, uit het vuur maar de wedstrijd werd kansloos verloren met 5-1. In de tweede wedstrijd was er één van ongekende spanning en van hoog niveau. De Bruijn begon nu tegen Van Silfhout wel goed met series van 69 en 23 caramboles. De man uit Dieren had hier weinig tegenover te zetten, waardoor De Bruijn na vier beurten de finish haalde. Van Silfhout bleef op 30 caramboles steken.

In de kaderspelsoorten finishte Caudron al na drie beurten terwijl Tilleman nog maar 68 caramboles had geproduceerd. Op zijn Tilleman’s begon hij aan de nabeurt, maar de machine stokte helaas na 45 caramboles. In het 47/2 begon Swertz met series van 142 en 30 caramboles, terwijl Niessen na twee beurten pas op 58 caramboles stond. Met een serie van 142 caramboles maakte hij hierna echter de partij uit. In de nabeurt kwam de Noordlimburger niet verder dan vier caramboles.

“Het was al met al een spannende aangelegenheid waarbij Etikon uiteindelijk toch nog met een tevreden gevoel huiswaarts ging en zich de morele winnaar van deze clash mag noemen”, aldus een tevreden teamleider Dinand Prinsen.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->