Biljartsport: Verlies en winst voor Etikon

HAARLO – Titelverdediger Etikon is door de verliespartij en de winst in Doetinchem tegen de nummer twee, A1 Biljarts/De Veemarkt nog steeds koploper in de eredivisie carambole en heeft de beste vooruitzichten om over twee weken thuis voor de tiende keer kampioen van Nederland te worden. Teamleider en spelers hadden dit keer voor een andere oplossing voor de kaderspelen gekozen. Henri Tilleman speelde deze zaterdag het anker kader 71/2 en Patrick Niessen het 47/2. “Deze omzetting hebben we gedaan, omdat Raymund Swertz tegen Tilleman altijd goed speelt en in de directe confrontaties tussen Caudron en Niessen, Niessen de laatste paar jaar steeds het onderspit moest delven”, aldus Dinand Prinsen.

In de eerste wedstrijd trof Jean-Paul de Bruijn in het bandstoten een zeer sterk spelende Michel van Silfhout aan die de Zeeuw kansloos liet in vier beurten met 100-32. Op de andere tafel was Frédéric Caudron weer ouderwets op dreef en versloeg Tilleman in drie beurten met 150-28. In het 47/2 sleepte Patrick Niessen nog wel een remise, 200-200 in vijf beurten, uit het vuur maar de wedstrijd werd kansloos verloren met 5-1. In de tweede wedstrijd was er één van ongekende spanning en van hoog niveau. De Bruijn begon nu tegen Van Silfhout wel goed met series van 69 en 23 caramboles. De man uit Dieren had hier weinig tegenover te zetten, waardoor De Bruijn na vier beurten de finish haalde. Van Silfhout bleef op 30 caramboles steken.

In de kaderspelsoorten finishte Caudron al na drie beurten terwijl Tilleman nog maar 68 caramboles had geproduceerd. Op zijn Tilleman’s begon hij aan de nabeurt, maar de machine stokte helaas na 45 caramboles. In het 47/2 begon Swertz met series van 142 en 30 caramboles, terwijl Niessen na twee beurten pas op 58 caramboles stond. Met een serie van 142 caramboles maakte hij hierna echter de partij uit. In de nabeurt kwam de Noordlimburger niet verder dan vier caramboles.

“Het was al met al een spannende aangelegenheid waarbij Etikon uiteindelijk toch nog met een tevreden gevoel huiswaarts ging en zich de morele winnaar van deze clash mag noemen”, aldus een tevreden teamleider Dinand Prinsen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven