Binnenkort badeendenrace op de Berkel

EIBERGEN – Op zaterdag 31 mei organiseert Rotaryclub Neede, met leden uit Neede, Eibergen en Haaksbergen, van 11:00–16:00 uur op de Nieuwe Maat in Eibergen een groot evenement onder de naam ‘Ballen over de Berkel’. Wat is de bedoeling? De bedoeling van ‘Ballen over de Berkel’ is een voetbal, tennisbal of golfbal over de Berkel te spelen, zo dicht mogelijk bij een doel. Dit alles met de bedoeling zo veel mogelijk geld op te halen voor een tweetal goede doelen.

Het eerste doel waar geld voor wordt ingezameld is het Jeugd Sport Fonds dat kinderen uit gezinnen met financiële moeilijkheden, toch in staat stelt te kunnen blijven sporten in verenigingsverband. Lidmaatschap en eventuele sportkleding worden door het fonds vergoed. In Berkelland wordt dit fonds uitgevoerd door de Sport Federatie Berkelland, in Haaksbergen door de gemeente. Het tweede project waarvoor geld wordt ingezameld is het dierenverblijf in de Jeugdtuin in Eibergen. In deze Jeugdtuin leren (minder valide) kinderen omgaan met (kleine) dieren. Het verzorgen, voeren en observeren is goed voor de sociale ontwikkeling van deze kinderen.

Deelnemers kunnen individueel én in teamverband aan het evenement deelnemen door ballen letterlijk over de Berkel te spelen. Met de voet, een racket of een golfclub. Er is ook een bad-eenden-race waarvoor genummerde certificaten worden verkocht. De bad-eenden worden in de Berkel te water gelaten en drijven vervolgens richting de finishlijn. De eenden zijn genummerd. De volgorde van binnenkomst bepaalt wie wint. Voor scholen, bedrijven, verenigingen of andere organisaties bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de grote-eenden-race. Deelnemers kunnen deze grote eenden een eigen vorm en kleur geven. Er is een activiteitenmarkt waar elk individu of iedere organisatie, die ‘iets met ballen heeft’, zich kan presenteren.

Andere welkome bijdragen die geld opbrengen en zo aan het succes van deze dag kunnen bijdragen zijn bijvoorbeeld: een kraam, demonstraties, de verkoop van producten en acties of activiteiten voor bezoekers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven