Etikon is opnieuw Europees kampioen

HAARLO – Het Haarlose Topteam Etikon,bestaande uit Henri Tilleman, Jean-Paul de Bruijn en Patrick Niessen, is in het Franse Ronchin opnieuw Europees kampioen Classics Teams geworden. In de finale was het trio te sterk voor het Duitse Bochum. Jean-Paul de Bruijn ging als eerste uit. Hij versloeg Fabian Blondeel in zeven beurten met 120-38. De Zeeuw bleef door deze overwinning als enigste van Etikon in het bandstoten ongeslagen.

Bijna tegelijkertijd bedwong Henri Tilleman Ludger Havlik in het kader 47/2 met 250-28 in twee beurten, waarvan de laatste een slotserie was van 175 caramboles. Door deze twee overwinningen werd de partij tussen Patrick Niessen en Thomas Nockemann bij de stand 154-37 in het voordeel van de Belg afgebroken. Het betekende voor het team van Dinand Prinsen, die zelf door drukke werkzaamheden niet aanwezig kon zijn, de vierde titel op rij en de vijfde totaal.

Etikon kwam in de finale door de beide groepswedstrijden met 4-2 te winnen van respectievelijk het Spaanse Sueca en het Franse Andernos. Niessen verloor van de Spanjaard Cuenca, 187-200, en Tilleman trok tegen de Griek Gerassimopoulos, in dienst van Andernos, aan het kortste eind met 188-250. In de kruisfinale was Etikon een maatje te groot voor het organiserende Ronchin.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven