HCR Prinsen promoveert naar eredivisie

HAARLO – Ze kregen het op de laatste speeldag van de eerste divisie driebanden niet cadeau van Melis Handelsonderneming uit Bakel. Na twee gespeelde partijen in een goed bezochte speelzaal in Haarlo was de stand nog in evenwicht en toen de tussenstand uit Arnhem bekend werd, 0-4 in het voordeel van naaste concurrent Burgmans Biljarts, kwam de druk duidelijk op de schouders te liggen van Dave van Geel en Raymund Swertz. Zij moesten ervoor zorgen dat er minimaal drie punten uit de laatste twee partijen werden behaald en dat deden ze met verve. De Noord-Limburger Swertz had tegen Roger de Kleine na dertien beurten een 14-7 voorsprong opgebouwd, maar vanaf dat moment slopen er toch foutjes in zijn spel waardoor De Kleine steeds kon aanhaken.

Het stond 15-13 na 17 beurten en Swertz kreeg het ook in het tweede deel van de partij, bij de stand 25-22 nog even benauwd maar met een serie van vijf caramboles in beurt 36 en een slotserie van zes caramboles tien beurten later besliste hij de wedstrijd. De Kleine kwam in de nabeurt niet verder dan 32 caramboles.

Op de andere tafel ontspon zich tussen de beide kopmannen Peter Heerkens en Dave van Geel een interessante en spannende partij driebanden. Heerkens stond halverwege nog wel op een 26-22 voorsprong, maar in beurt 27 greep Van Geel middels een serie vier caramboles de leiding om die daarna ook niet meer af te staan. Na 49 beurten besliste de Zuid-Limburger de wedstrijd. Heerkens kwam niet verder dan 35 caramboles, de stand die hij al na 40 beurten had bereikt.

In het eerste deel van de wedstrijd toonde Markus Galla opnieuw zijn kracht van dit seizoen. De Duitser, die dit seizoen slechts één partij moest afstaan, versloeg met de regelmaat van de klok Frank Dielis met 45-33 in 32 beurten. Captain Michel van Silfhout keek in zijn partij tegen Ton Rovers na negen beurten al tegen een 16-5 achterstand aan. Bij de stand 29-39 na 42 beurten kwam hij nog redelijk terug, maar moest uiteindelijk toch buigen voor zijn tegenstander, die met 36-40 na 47 beurten aan het langste eind trok.

Dinand Prinsen, die het team in de bloemetjes zette, zei het na afloop doeltreffend. “Jullie hebben het kampioenschap en de promotie niet cadeau gekregen, maar met wilskracht vechtlust en karakter hebben jullie het echt verdiend. Tot volgend seizoen in de eredivisie”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven