Holland Mineraal strandt in de halve

HAARLO – Het is Holland Mineraal niet gelukt zondag de finale van de KNBB beker in Zundert te bereiken. In de halve finale moesten de driebandenspelers van captain Ronny Hazewinkel het onderspit delven tegen De Heeren/Millers Biljarts uit Heerhugowaard. Na de eerste twee partijen op zaterdag waren beide teams nog in evenwicht. Frans van Schaik had zijn team middels een 3-1 overwinning op Dick van Uum, 15-5, 15-9, 0-15 en 15-4, aan een voorsprong geholpen, maar op de andere tafel verloor Stefan Galla van Frans van Kuijk met dezelfde cijfers, 10-15, 7-15 15-14 en 12-15. Met name in de eerste en vierde set had de Duitser mogelijkheden om te winnen, maar beide keren trok hij aan het kortste eind.

Het vervolg op zondag leverde Holland Mineraal twee nederlagen op. Murat Naci Coklu was tegen Dick Jaspers niet erg gelukkig. Zowel in de eerste als de derde set had hij een kleine voorsprong, maar beide keren maakte Jaspers de sets uit met series van tweemaal negen caramboles. De setstanden waren 10-15, 15-4, 8-15 en 4-15. Anno de Kleine leed ook een 3-1 nederlaag tegen Eddy Merckx. Zowel in de eerste als de derde set opende de Helmonder niet goed met respectievelijk driemaal en viermaal een nul. De setstanden in deze partij waren 1-15, 15-5, 5-15 en 3-15.

Holland Mineraal kwam in de halve finale door in poule A als tweede te eindigen achter Dallinga-Frans Bevers. Tegen de ploeg uit Sluiskil en A1 Biljarts uit Apeldoorn werd remise gespeeld en Garage Verbrugge werd met 8-0 verslagen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven