Inschrijvingen oranjemarkt als vanouds

EIBERGEN – Voor de Oranjemarkt in Eibergen is het aantal inschrijvingen weer als vanouds bijzonder goed. Op het moment van uitgaan van dit bericht is de verwachting dat het aantal standplaatsen zal evenaren met het aantal van vorige jaren. ”Dat wil zeggen: Ongeveer 250 deelnemers met ongeveer 240 kramen. Met recht mag gezegd worden dat de Eibergse Oranjemarkt de grootste is in de regio wat zich laat uiten in het bezoekersaantal en de vele bezoekers uit de gehele regio. Als het oranjezonnetje zich wederom volop laat zien en uitgaande van voorgaande jaren, verwacht de VVV-Eibergen weer duizenden bezoekers”, aldus Anita ten Brinke De markt wordt gehouden op zaterdag 26 april (Koningsdag), in het centrum van Eibergen, van 10.00 tot 15.00 uur.

Op de Oranjemarkt is bijzonder veel te zien, te beluisteren en te koop. Het is een vrijmarkt waarbij alles (binnen redelijke grenzen) te huur, te koop of ter infor¬matie aangeboden wordt. Er zijn ook diverse demonstraties. Onder de deelnemers zijn te vinden: ondernemers met hun koopjes en aanbie¬dingen; particu¬lieren met hun spullen van de zolder (woonaccessoires, babyuitzet, boeken, speelgoed, mobieltjes, etc.); kunstbeoefenaars met hun creaties (aquarellen, schminken, zeep- en pretexkunst, brocante, tekeningen, houtkunst, etc.); verenigingen met het promo¬ten van hun club zoals Carnavalsvereniging de Waterrott’n, de Plaggenmeijers, Historische Kring, St. Openlucht Theater, Vrouwen van Nu, St. Gered Gereedschap, St. Klussen en Kringloop, de Zonnebloem, Buurtzorg Eibergen, HospiceGroep de Lelie, Basketbal Club Picker Reds en uiteraard de VVV zelf!

Muziekvereniging Euphonia zal traditioneel een ronde maken door een gedeelte van Eibergen. Ook de horeca pakt dit jaar weer goed uit: Café de Stier, Café Restaurant De Klok, Café Restaurant de Lindeboom, de Poolhut, Hema Lunchroom, IJssalon Weustman, en Harry’s Snackcounter zullen hun terrassen flink uitbreiden om de bezoeker even tot rust te laten komen. Diverse life-bands en/of DJ’s bij de Stier, de Lindeboom en de Klok. Op de Brink optreden van dameskoor “De Vrolijke Noot”. Vanuit vele stands zullen muzikale klanken van een lieftallig kind met blokfluit tot professionele draaitafels te horen zijn. Ook in vele stands kan men terecht voor een hapje en drankje: van kniepekes tot Jumbo bollen, van Vietnamese loempia’s tot broodje beenham, van ranja met een rietje tot “oranjebit¬ter”.

Bijna alle winkels, gelegen aan het marktterrein, zijn tijdens de markt geopend of hebben de winkeliers daarnaast ook nog eens een kraam of stand waarin zij hun koopjes aanbieden. Het terrein strekt zich uit tot: Grotestraat, rondje Oude Mattheus, Kerk¬straat, Kleine Hagen, Hagen, Brink, Kluiversgang en de J.W. Hagemanstraat.

Om standhouder/deelnemer te willen worden is nog aanmelding mogelijk bij de VVV-Eibergen tot uiterlijk zaterdag 19 april aanstaande.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven