KoningsSportExperience in hartje Borculo

BORCULO – Op vrijdag 25 april in de Nationale Sportweek organiseren alle basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland(SFB) de KoningsSportExperience. Het afgelopen jaar werden er 3 sportevenementen georganiseerd binnen een maand tijd en daarom is dit jaar voor samenwerking gekozen. De Koningsspelen, de schoolsportdag en de Sport Experience zijn nu samengevoegd in 1 grote sportdag voor de groepen 5 t/m 8. De dag bestaat uit twee verschillende onderdelen, namelijk de atletiekonderdelen waar de leerlingen later op school een diploma voor krijgen en het onderdeel “Sport Experience” waarbij de kinderen kennis gaan maken met verschillende bijzondere en niet alledaagse sporten, georganiseerd door de SFB. De atletiekonderdelen vinden plaats op de velden van k.v. Olympia ‘22 en de Sport Experience zal plaatsvinden op de velden van v.v. Reünie.

Onderdelen van de Sport Experience zijn bijvoorbeeld: golf, de mega stormbaan, atb, touwtrekken, frisbeegolf, survival, lacrosse, kickboksen en bootcamp. In de ochtend gaan de kinderen uit de groepen 5/6 naar de atletiekonderdelen(9.00-11.00 uur) en de groepen 7/8 naar de Sport Experience en in de middag (12.00-14.00 uur) draaien we het om. In totaal komen er 25 april 549 leerlingen in actie! In de pauze wordt de Koningslunch genuttigd.

De Sport Experience wordt begeleid door leerlingen van het Graafschap College richting Sport en Bewegen uit Doetinchem en de atletiekonderdelen door ouders en docenten. Iedereen is welkom om te komen kijken!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven