RGV Gymkamp was weer fantastisch

RUURLO – Afgelopen weekend was het weer zover het jaarlijkse RGV kamp. Dit jaar ging de reis naar “Hawai” op de kampeerboerderij de Haverkamp te Varssel. Het beloofde een mooi weekend te worden met veel gelach, weinig slaap en veel bewegingsactiviteiten. Op vrijdag vertrokken we vanaf de parkeerplaats bij bronkhorst hightech. De jeugdraad wachtte de kinderen met vrolijk gekleurde kleding en met veel enthousiasme op om er een fantastisch weekend van te gaan maken. Al snel kwamen de velen kinderen aangefietst met bagage voor wel twee weken. De bagage hoefde gelukkig niet achter op de fiets mee, dankzij de bus van de Tapperij en een trailer werd alle bagage vervoert.

Deze editie gingen er 94 kinderen mee die allemaal uit hebben gekeken naar het kamp. Nadat iedereen compleet was begon de fiets tocht naar Varssel. Mede door de vele hulpouders zijn alle kinderen veilig aangekomen op de boerderij. Eenmaal op de boerderij nam de spanning flink toe bij de kinderen want bij wie zou ik nou op de kamer liggen? Voor iedereen was er natuurlijk een leuke kamer gevonden met de vriendinnetjes of vriendjes.

Op vrijdag avond stonden er twee verschillende activiteiten op de planning. De ene groep keek de film Mees kees op kamp en de andere groep ging op zoek naar de moordenaar van een gestrande eilandbewoner op het eiland hawaïki. Er werd een spannend verhaal verteld bij het kampvuur, vervolgens mocht elk groepje een kijkje nemen bij het “lijk” om te kijken wat ze allemaal mistte. Daarna gingen de groepjes allemaal het bos in om langs de figuranten te lopen om te kijken wie alle spullen had gestolen. Het was een enge tocht maar toch ook wel weer een beetje leuk!

Na weinig slaap begon de zaterdag morgen al weer erg vroeg 06.45 kwamen de eerste geluiden alweer uit de boerderij. Na een fanatiek ochtend gymnastiek gingen de kinderen aan een heerlijk ontbijt om weer veel energie op te doen voor een leuke dag met veel beweging. In de ochtend werd er op de grote zandbult het spel levend stratego gespeeld. De kinderen kwamen terug met rode gezichten en zweet druppels op het gezicht. “Pietje” had tevens voor een top weer gezorgd tijdens het kamp.

Al vroeg in de ochtend waren de bakwieven druk met het bakken van de pannenkoeken. We hadden heerlijk pannenkoeken beslag van de Heikamp vol met eigen granen. Na de lekkere pannenkoeken stonden er nog heerlijke toetjes klaar van de Tuinkamer. De kinderen vonden de pannenkoeken en de toetjes super lekker. In de middag werd de tumblingbaan uitgerold op het gras en werden er nog andere sport spelen gespeeld zoals; trefbal, paniekbal, slagbal en lijnbal. De kinderen waren erg fanatiek en waren niet te stoppen met de activiteiten. Na de activiteiten moest iedereen zich natuurlijk mooi opmaken voor de bonte avond. Er waren 14 verschillende mooie acts van de kinderen en de jeugdraad leden. Om 00.00 uur ging de muziek uit en gingen alle kinderen richting hun slaapkamer om te slapen of nog even lekker na te kletsen.

Zondag morgen konden de kinderen al in alle vroegte een mooie prijs winnen door de schoonmaakprijs te winnen. Welke kamer word het mooiste schoon gemaakt? Iedereen was druk aan het poetsen en zorgde ervoor dat alle kamers in no-time schoon waren. Na de ochtend gymnastiek en het ontbijt gingen de kinderen voor de laatste keer spelletjes spelen in het bos en werd de boerderij weer spik en span gemaakt door de hulp ouders.

Voor de kinderen was er bij terug komst een lekker broodje knakworst. Aan de vermoeide oogjes te zien hadden ze niet veel zin om terug te fietsen naar Ruurlo. Iedereen was moe maar voldaan en kijkt terug op een fantastisch gymkamp!! Wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven