RGV Ruurlo geplaatst voor finale NK

Door Redactie op 14-04-2014

RUURLO – Voor de selecties van Turnen Dames (4e en 5e Divisie) en de selectie Trampoline Springen (C/D/E-Niveau) vonden er de afgelopen twee weekenden belangrijke plaatsingswedstrijden (PW’s) plaats. Voor Turnen Dames was er zaterdag 5 april de derde PW 4e Divisie en afgelopen zaterdag (12 april) was er de derde PW 5e divisie. Voor de 4e divisie is er op dit moment een uitslag, de uitslag van de 5e divisie volgt nog. Voor het Trampoline springen, vonden de eerste twee PW’s in het C/D/E-Niveau plaats in Ermelo.

Na de twee PW’s, waren er enkele sporters al zeker van een plekje op dit kampioenschap, maar voor de andere meiden was het resultaat van deze wedstrijd bepalend voor de doorstroming. Bij de instappers ging Xiënna Post de vorige wedstrijden met een medaille naar huis en hierdoor stroomt ze door naar de finale, samen met Merel Tuitert en Maureen Ketelaar (tweede in de derde PW). Ilon Bouwmeester staat eerste reserve. Bij de pupillen 1 mogen Anouk van Poelwijk en Frederique Scholten door naar het Gelders Kampioenschap, Anne Mulling staat hier eerste reserve. Bij de Jeugd sporters mag Zita van Poelwijk, als er iemand uitvalt, ook deelnemen want ook zij staat eerste reserve.

Bij de senioren mogen Laura Temmink en Nora Peppinck door naar het finale en hiermee heeft RGV Ruurlo zeven meisjes op het Gelders Kampioenschap staat, maar ook zijn er nog drie sporters met een eerste reserve plek.  Afgelopen twee weken vonden de eerste twee PW’s plaats voor het Trampoline Springen in het C/D/E-Niveau. Voor RGV Ruurlo doet er een grote groep sporters mee, te weten 23 individuele springsters en 9 synchroonparen. Het Synchroonpaar Fien Hans en Tara Buitenhuis werden tijdens de eerste PW 1e. Zij deden mee in het E-Niveau. Voor het synchroonpaar Milou en Merle Stegers (welke deelnamen aan het D-Niveau) was er op de eerste wedstrijd nog geen medaille, maar tijdens de tweede wedstrijd was er een mooie bronzen medaille. Sterre Leussink en Anne de Vrught waren op de eerste wedstrijd 2e en stegen vervolgens bij de volgende wedstrijd naar de 1e plaats.

Individueel behaalde Manon Kapers in de eerste wedstrijd een 3e plaats en Harris Pondes werd toen 1e. Wout Krabbenborg wist op beide wedstrijden beslag te leggen op de 3e plaats en Sterre Leussink werd een keer 2e en een keer 3e. De synchroonparen in het C-Niveau behalen veel medailles. Lotte de Vrught en Juliet Nieuwenhuis werden op de eerste wedstrijd 3e. Lisanne Klein Brinke en Pien Meulenveld behaalde op beide wedstrijden een mooie bronzen medaille en Lianne Wolters en Rachel Wegdam stonden hier tweemaal een plek hoger, en werden 2e. Koen Winkelhorst en Bryan Althof (KDO Apeldoorn) werden op beide wedstrijden 1e.

In het C-Niveau hebben Yasmin Fisser en Pien Meulenveld beide wedstrijden een zeer nette 1e plaats behaald en hierbij hebben Yasmin de eerste en Pien de tweede wedstrijd de hoogste dagscore behaalt. Koen Winkelhorst behaalde op beide wedstrijden een 2e plaats. Lisanne Klein Brinke was in de eerste wedstrijd nog 2e, de tweede wedstrijd steeg ze naar de 1e plaats en Marieke Winters werd bij de tweede wedstrijd netjes 3e.

Individuele springsters Pien Meulenveld, Yasmin Fisser en het synchroonpaar Bryan Althof en Koen Winkelhorst hebben zich, door tweemaal 1e te worden, definitief geplaatst voor het NK in Ahoy! Voor de overige sporters zal de derde PW, 10 mei te Ruurlo, bepalend zijn voor de doorstroming.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->