Springconcours tijdens koningsweekend

EIBERGEN – In het Koningsweekend van vrijdag 25 april tot en met zondag 27 april organiseert rijvereniging PC & LR de Berkelruiters het jaarlijkse CH Eibergen springen. Tijdens dit springconcours, verdeeld over drie dagen, verschijnen ruiters en amazones van verenigingen uit heel de Achterhoek en Twente aan de start. Maar ook ruiters zoals Sander Geerink en Roelof Bril zijn geregeld van de partij. Dit concours staat als een van de eerste buitenconcoursen op de wedstrijdagenda van menig ruiter.

Op vrijdag, zaterdagmiddag en zondag worden de klasse B t/m ZZ voor de paarden verreden. Met op vrijdag in de klasse L, M en Z de voorselectiewedstrijd voor de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland trofee en zondagmiddag een extra klasse, de 1.40 nationaal. De ponyruiters zijn zaterdagochtend aan de beurt. Zij rijden in de klasse B t/m ZZ. Deze wedstrijd is tevens een selectiewedstrijd voor kring Achterhoek.

Er zijn voor deze dagen nog startplekken beschikbaar. Naast de twee springringen is er dagelijks een extra oefenparcours beschikbaar. Dit is ideaal voor ruiters die hun paard of pony aan de wedstrijdambiance willen laten wennen. Er kan gesprongen worden op eigen hoogte tegen betaling van € 5,-.

Tijdens het springconcours er is een strodorp aanwezig met verschillende stands en een springkussen voor de kinderen. De wedstrijden zijn op vrijdag aanvang 12.00 uur, zaterdag aanvang 9.30 uur en zondag aanvang 11.00 uur. Iedereen is welkom op wandelpark De Maat in Eibergen, deze locatie is op loopafstand van het centrum van Eibergen en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.berkelruiters.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven