Trampolinespringers boeken al een succes

RUURLO – De nieuwe selectie Odival Trampolinespringen boekt met een bronzen medaille direct al succes op de eerste plaatsingswedstrijd in Ermelo. De eerste kwalificatiewedstrijd in Ermelo werd georganiseerd door de Productgroep Trampolinespringen District Oost en gymnastiekvereniging Sparta Ermelo. De wedstrijd werd gehouden in de Sportzaal van Sparta Ermelo Wethouder Balvers. De geheel vernieuwde trampolineselectie van Odival bestaat uit: Merle Eekelder, Isa Bekker, Loes Dwars en Kick ven den Oetelaar. De wedstrijd voor het individuele springen begint met het inspringen en direct daarna begint de wedstrijd. Deze bestaat uit drie sprongseries: Eén verplichte/voorgeschreven sprongserie en twee keuze sprongseries. Alleen de uitvoeringsscore en de vluchttijd worden bij elkaar opgeteld en geven de totaalscore van de oefening. De eerste verplichte/voorgeschreven serie bestaat uit tien voorgeschreven sprongfiguren/elementen die verplicht zijn om te springen.

De tweede en finale keuze series bestaan ook uit tien sprongfiguren/elementen, maar hier is de trampolinespringsters/springer vrij om te kiezen welke sprongen er gesprongen worden. De uitvoeringsscore, moeilijkheidswaarde en vluchttijd worden bij elkaar opgeteld en geven de totaalscore van de oefening.  Er wordt gewerkt met blokken waarin de springsters/springers hun wedstrijd moeten springen. Merle en Isa moesten in het eerste blok uitkomen en begonnen met het inspringen, wat goed verliep.
Daarna begon de wedstrijd waarin Merle als eerste moest springen en Isa als derde. Deze springsters springen in de categorie E Pupil 1 gemengd.

Beide meisjes waren voor hun eerste wedstrijd wel zenuwachtig en moesten dit proberen in bedwang te houden om goede sprongseries neer te zetten. De eerste sprongserie werd zonder grote fouten afgewerkt en er werd een goed resultaat geboekt.
Daarna volgden de tweede en derde sprongseries die een verbetering waren ten opzichte van de eerste sprongserie.
De verrassing volgde bij de prijsuitreiking waar Isa Bekker een bronzen medaille behaalde met een totaalscore van 68.800 punten
Merle volgde op de voet maar moest genoegen nemen met een verdienstelijke vierde plaats en een totaalscore van 66.200 punten.
In het tweede blok moesten Loes Dwars en Kick van den Oetelaar springen.

Loes Dwars moest de eerste wedstrijd afzeggen door omstandigheden en zal in de tweede wedstrijd in Ermelo wel meedoen.
Kick van den Oetelaar is de eerste jongen ooit die voor Odival uitkomt bij het trampolinespringen. Kick is 8 jaar en komt uit in de categorie E Pupil 1 gemengd. Kick begon met het inspringen in het tweede blok en dit ging erg goed, ondanks dat hij erg zenuwachtig was voor zijn eerste wedstrijd. Maar Kick wist alle drie de sprongseries zonder grote fouten af te werken.
Met een totaalscore van 61.300 punten en een 7e plaats heeft Kick heel erg goed gepresteerd op zijn debuut in de trampolinewereld.

Er zijn voor deze kanjer zeker wel doorgroeimogelijkheden in het trampolinespringen. De aankomende 2e plaatsingswedstrijd is ook in Ermelo op 12 april en hiervan zullen we u ook verslag doen via de media en de website van Odival t.w. www.odival.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven