Tuinmannen stellen hun tuin weer open

RUURLO – ”Het voorjaar van 2014 is bijzonder, zelden was alles zo vroeg. De dikke knoppen zitten al in sommige rozen. Wij hebben een passie voor planten en wij willen graag met u delen wat wij mooi vinden in de tuin”, aldus tuinman Marcel Geurink. De tuin van 1100 m² is ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak ook bijzondere, soorten planten in de ‘Cottage-achtige’ tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Geurink: ”Wat we wel weten is dat we meer dan 425 verschillende soorten Hosta’s hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven. Elke millimeter van onze tuin is benut en waar planten staan heeft onkruid minder kans.”

Verder is er een vijver, zijn er terrassen en bankjes zodat men op diverse plekken kan gaan zitten om de tuin te bekijken. De tuin is opengesteld op; Zaterdag, 19 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag, tweede  paasdag 21 april van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De tuin “Hof te Ruurlo” is te vinden aan de  Borculoseweg 40 7261 BK Ruurlo, naast de molen ‘Agneta’. Toegang is gratis. Meer informatie kunt u ook nalezen op onze website www.hofteruurlo.nl.

De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators, wandelwagens etc.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven