Wedstrijdverslag topteam B.V. Overkamp

HOLTERHOEK – De laatste wedstrijd van van dit seizoen verliep voor het topteam Bv Overkamp uit op en nederlaag. 2 keer over wist de thuisploeg, Alpha Advocaten uit Oegstgeest, er met een 4-2 overwinning vandoor te gaan. Brian ter Braak mocht de spits afbijten in het Libre tegen Ben Duivenvoorde. Ter Braak kreeg geen grip op de partij en zag Duivenvoorde al snel uitlopen met een serie van 75. In een marathonpartij van bijna 3 uur wist Duivenvoorde als eerste de 250 caramboles bijeen te spelen. Hans Klok won het ankerkader 47/2 overtuigend van Ronald Filippo. Klok kwam op voorsprong middels een serie van 79. Filippo kon goed tegenstand bieden en antwoordde met een serie van 84. Hij kwam hiermee op een 120-93 voorsprong. In de 5e beurt klaarde Klok de klus door de partij met goed kaderspel in zijn voordeel te beslissen. Axel Büscher ging in het bandstoten hard onderuit tegen Paul Witteman. Witteman, volgend week NK finalist bandstoten groot eerste klasse, kon zonder veel problemen de winst veilig te stellen middels een hoogste serie van 18. Büscher kwam in de 25 beurten niet verder dan 48 caramboles.

Brian ter Braak revancheerde zich in het Libre tegen Ben Duivenvoorde. In de 13e beurt kon hij met een serie van 80 de winst binnenhalen. Ronald Filippo opende sterk en kon met een serie van 80 een ruime voorsprong nemen. Na 4 beurten kwam er een tussenstand van 131 tegen 39 op de klokken in het voordeel van Filippo. Geconcentreerd kwam Klok aan de tafel om aan een sterke serie te beginnen. Klok leek goed op weg om, ondanks zijn grote achterstand, zijn 2e partij ankerkader 47/2 binnen te halen. Met goed lijnspel, zoals in de gloriedagen, scoorde hij er goed op los. De teller bleef op staan op 133, 3 caramboles voor het eind. Hij liet een goed positie achter en gaf Filippo kans de partij naar zich toe te trekken.

Deze kans nam hij met beide handen aan en hij verraste Klok in de 5e beurt door de resterende 34 caramboles bij een te spelen. Axel Büscher ging in het bandstoten wederom onderuit tegen Paul Witteman. Büscher kwam nog wel op voorsprong middels een serie van 22 maar Witteman profiteerde goed van de fouten van Büscher. Met een serie van 23 kwam hij weer naast Büscher om in de 19e beurt zijn laatste 6 caramboles bij elkaar te spelen. Büscher wist tot een score van 60 te komen.

Uiteindelijk een 9e plaats behaald. We hebben na een slechte start een zeer goede tweede helft gespeeld. Zelfs een periode 4e gestaan. De teams staan heel dicht bij elkaar. Nummer 4 en 9 staan binnen 6 punten. De inbreng van Klok heeft het team goed gedaan. Zijn inspiratie en motivatie heeft het team sterk gemaakt. Hoe het volgend seizoen eruit gaat zien is nu niet duidelijk, aldus een tevreden teamleider.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven