Zestig jaar openluchttheater in museum

EIBERGEN – In De Scheper is van 26 april tot en met 14 september de expositie ’60 jaar Openluchttheater Eibergen’ te zien. Eén van de blikvangers is een replica van de muziekkoepel die als voorloper van het huidige theater op de Zwikkelaarsweide stond. ‘’In deze koepel konden zo’n veertig muzikanten spelen. Toen dit podium moest verdwijnen, werd besloten op de Oude Maat het huidige theater te bouwen’’, aldus Paul Puntman, één van de samenstellers van de expositie.

Op de tentoonstelling is veel beeldmateriaal te zien. Met name de Bloemensymfonie en het Folkloristisch Dansfestival waren jarenlang grote publiekstrekkers. De samenstellers hebben ook geprobeerd het verhaal achter de vele foto’s te achterhalen. Journaliste Jansje van Dijk heeft in Old Ni-js een artikel geschreven over de geschiedenis van het Eibergse theater.

Museum De Scheper is wekelijks van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Op 26 april is de entree gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven