Inline-skatewedstrijd bij De Stofwolk

EIBERGEN – Op de wieler- en skeelerbaan van RTC De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp in Eibergen vindt ook dit jaar weer een inline-skatewedstrijd plaats. Deze wedstrijd zal op woensdag 21 mei verreden worden en begint om 20.00 uur. Ook niet-leden kunnen dan kennismaken met de wedstrijdsport. Voorafgaand is er een wielertraining voor de jeugd. De wedstrijd is een van de totaal dertien wedstrijden die worden verreden onder de naam: Free-wheel Inline Cup Oost, ze vinden plaats onder auspiciën van de KNSB/RTC Oost en worden allemaal in Oost–Nederland gereden.

Om 20.00 uur klinkt het startschot gelijktijdig voor de dames en de heren. Er worden zestien ronden (25 kilometer) gereden op de wieler-skeelerbaan. Het is mogelijk voor de goed geoefende recreatieve dames en heren skaters om aan deze wedstrijd actief deel te nemen. Tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd kan men nog een daglicentie aanvragen bij de organisatie ter plekke. ,,Dit moet toch een mooie uitdaging zijn voor onze club- en niet clubleden om in zo’n wedstrijd mee te strijden”, aldus Fons Ophuis van De Stofwolk.

De wielerjeugdafdeling van RTC De Stofwolk zal overigens die avond onder leiding van gediplomeerde trainers een wielertraining organiseren, voorafgaand aan deze skatewedstrijd. ,,Ook deze training van een aantal zeer getalenteerde jeugdrijders is zeker de moeite waard om te bekijken”, aldus Ophuis. De jeugdtraining gaat van start om 18.00 uur.

,,Toeschouwers hebben gratis toegang en kunnen onder het genot van een hapje en een sapje uit onze kantine de wielertraining en de skatewedstrijd volgen”, aldus Ophuis. ,,Kortom, een goede gelegenheid voor een nadere kennismaken met deze mooie disciplines van de sport.”

Voor meer informatie: www.free-wheelinlinecupoost.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven