Isa Bekker (Odival) naar NK in Rotterdam

RUURLO – Wie wil er nu niet een gouden medaille winnen en naar de Nederlandse Kampioenschappen gaan in Rotterdam? Isa Bekker heeft dit bereikt met een geweldige prestatie in het trampolinespringen. In Ruurlo werd op 10 mei de derde plaatsingswedstrijd gehouden van trampolinespringen District Oost. Hier moest duidelijk worden of je door bent naar de NK finale op 21 juni 2014 in Rotterdam in het Ahoy complex. In Ruurlo was het dus erg belangrijk om het beste uit jezelf te halen om nog een kans te maken op een NK finaleticket. In Ruurlo was het voor de selectiespringers bijna een thuis wedstrijd. De wedstrijd begon om 12.30 uur voor de Odival trampolineselectie.

Vier leden van de selectie van trampolinespringen namen deel aan deze wedstrijd. Loes Dwars, Isa Bekker, Merle Eekelder en Kick van den Oetelaar. In het eerste blok moesten Merle en Isa hun uiterste best doen om een zo hoog mogelijke plaatsing te realiseren.
Merle moest als eerste haar verplichte sprongserie springen en deed dat heel erg goed. Een score van 22.200 was dan ook de beloning daarvoor. In haar beide keuze sprongseries ging het in de eerste serie met de laatste sprong fout omdat Merle viel en daardoor een lagere score behaalde als ze normaal zou springen. Dus in de derde sprongserie zou het dan moeten gebeuren.
Daar sprong Merle goed en bracht haar eindscore op 62.500 punten en behaalde een vijfde plaats. Daarna was het de beurt aan Isa.

Isa had een goede kans op een plaatsing voor het NK in Rotterdam. In de drie sprongseries werden geen grote fouten gemaakt en met 70.100 punten behaalde Isa een gouden medaille. Daarmee behaalde Isa een ticket voor de NK finale op 21 juni in Rotterdam!
Een geweldige prestatie voor Isa die in haar debuutjaar gelijk een finaleplaats afdwingt voor het Nederlands Kampioenschap.
In het tweede blok sprongen voor Odival Kick van den Oetelaar en Loes Dwars. Kick heeft in Ruurlo in zijn keuze oefening een hogere moeilijkheidsgraad gesprongen dan in de voorgaande wedstrijden. Kick heeft ook de stijgende lijn te pakken en springt steeds beter met een hogere moeilijkheid.

Met 64.900 punten behaalde Kick een mooie vijfde plaats; weer een paar plaatsen hoger dan de vorige keer.
Voor Loes stond er niets meer op het spel, alleen het neerzetten van goede sprongseries.
In de verplichte serie moest Loes om haar evenwicht te bewaren een tussensprong maken, wat niet is toegestaan in de verplichte sprongserie. De beide keuze oefeningen sprong Loes goed uit. Loes behaalde een zevende plaats met een totaalscore van 47.000 punten. Ook in deze wedstrijd behaalde Loes weer een hogere totaalscore. Loes is op de goede weg en zal in het nieuwe wedstrijdseizoen zeker beter scoren.

Op naar het NK in Rotterdam op 21 juni in het Ahoy complex waar Isa Bekker Odival zal vertegenwoordigen in het trampolinespringen. Via de media en de website van Odival houden wij u op de hoogte van het verloop van dit Nederlands Kampioenschap. Website van Odival Eibergen is www.odival.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven