Openluchttheater heeft programma rond

EIBERGEN – Een internationaal dansfestival, het Wereldfestival met een IrieVibes-tintje, jong poptalent op ‘Ongekend Goed’ en een vertoning van de film ‘De Nieuwe Wildernis’. Het is een greep uit het programma overzicht 2014 van Openluchttheater Eibergen. Eerder maakte het bestuur al de namen van Ilse DeLange (23 en 24 mei, uitverkocht), Normaal (19 juni) en Blaudzun (30 augustus) bekend.

De aftrap is 17 mei met een jubileumdag. Overdag onder meer singer-songwriters en kinderactiviteiten, ’s avonds een besloten feest voor donateurs en vrijwilligers. Op 14 juni is er het Wereldfestival. Drie kleurrijke bands, salsa en djembé workshops, een deejay en lekkere hapjes. Te gast is onder meer de twaalfkoppige reggaeband Roots Creation. ‘’Op die manier willen we de oude tijden van het reggaefestival IrieVibes een beetje doen herleven”, meldt het bestuur. Op 19 juni speelt Normaal in Eibergen en 26 juni vieren ruim 2.000 kinderen uit Berkelland het eind van het schooljaar in het openluchttheater. Op 27 en 28 juni wordt in het theater een internationaal dansfestival gehouden. ‘’Het Folkloristisch Dansfestival was jarenlang een enorm succes in ons theater. Omdat we 60 jaar bestaan leek het ons leuk om nog een keer z’n festival te organiseren.’’

Het jaarlijkse dancefestival Have A Nice Day ontbreekt ook dit jaar niet op de agenda. Zaterdag 5 juli komen opnieuw duizenden jongeren naar het theater en festivalweide. Zaterdag 12 juli wordt het Ongekend Goed Festival gehouden. Op meerdere podia presenteert het beste poptalent uit de Achterhoek en Twente zich aan het publiek. Singer-songwriters, maar ook pop en stevige rock. Op 6 september is er ‘Festival op (de) Maat’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder meer de Nederlandse diva Imca Marina is van de partij. De seizoenafsluiting wordt heel bijzonder. Zaterdag 13 september wordt de film ‘De Nieuwe Wildernis’ in hd-kwaliteit vertoond. ‘’Een bejubelde film over de Oostvaardersplassen. De producent heeft enkele bijzondere openluchtlocaties geselecteerd waar de film wordt vertoond. Het wordt in ons theater een unieke belevenis.’’

Op de website www.openluchttheatereibergen.nl staat uitgebreide informatie over alle concerten en evenementen. Met enkele muisklikken kunnen op de site direct online tickets worden gekocht. Tijdens het Internationaal Dansfestival op 27 en 28 juni komen er drie buitenlandse groepen naar Eibergen. Er worden gastgezinnen gezocht die van donderdag tot maandag onderdak willen bieden.

De gasten komen uit Wit-Rusland, Frankrijk en Bulgarije en variëren in leeftijd van 16 tot 30 jaar. Meer informatie en aanmeldingen via Lotte Scholte van Mast ([email protected])

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven