Picker Reds zoekt jonge basketballers

EIBERGEN – Bij de Eibergse basketballclub BC Picker Reds stagneert de toeloop van nieuwe jeugdleden. In de laatste 3 maanden van 2013 heeft de club alle Eibergse basisscholen bezocht en clinics verzorgd voor de groepen 6, 7 en 8. Deze actie zorgde voor een kleine opleving in de toeloop, echter er is meer nodig om met name het jongste team vanaf september aan de competitie te kunnen laten deelnemen. Reden voor de vereniging om -opnieuw- in actie te komen.  Deze is in eerste instantie gericht op de Eibergse jeugd van 6 tot 11 jaar; later wordt de actie uitgebreid naar Groenlo, Neede en Borculo. Aansluitend op de eind vorig jaar gegeven clinics worden de kinderen via de scholen benaderd, wordt er reclame gemaakt in de sportzalen en was de club aanwezig op de Eibergse Oranjemarkt met een sportieve activiteit.

Tot nu toe hebben de acties nog niet geleid tot het beoogde succes. Om de jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 11 jaar enthousisast te krijgen voor basketball zal de actie worden voortgezet met o.a. de aanwezigheid van de BC Picker Reds op de Activiteitenmarkt tijdens het evenement ‘Ballen over de Berkel’ op zaterdag 31 mei a.s. in Park De Nieuwe Maat in Eibergen. Uiteraard zal de club hier met een speciale basketball-activiteit aanwezig zijn.

De BC Picker Reds biedt de jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep de prachtige kans om gedurende maar liefst 3 maanden gratis deel te nemen aan de trainingen van de minigroep die plaatsvinden op woensdagavond van 18:00 tot 19:30u in de Pickerhal. En…., tenslotte krijgt ieder kind dat zich vóór september 2014 als lid aanmeldt een basketball cadeau om ook thuis te kunnen oefenen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven