Reurpop: ”Jett Rebel maakt even tijd vrij”

RUURLO – Tussen zijn optredens door maakte 3FM Award winnaar (voor Beste Nieuwkomer) Jett Rebel graag wat tijd vrij om zijn verhaal te doen voor Reurpop. Deze rebelse muzikant is van alle markten thuis. Hij zingt zijn eigen platen in, maar wat hem écht uniek maakt is dat hij tevens de gehele instrumentale bezetting voor zijn rekening neemt. Zang, drums, bas, keyboard en gitaar, Jett Rebel kan én doet het allemaal. Hij heeft een groep ervaren muzikanten om zich heen verzameld waarmee hij ook live op Reurpop de sterren van de hemel zal spelen.

Jett Rebel is het alter ego van Jelte Tuinstra, een podiumbeest dat helemaal loskomt wanneer hij op de planken staat. Onder zijn artiestennaam timmert hij al goed anderhalf jaar flink aan de weg. De op 24 januari 1991 geboren rasentertainer maakte jarenlang deel uit van diverse bands, waarvan ‘Valerius’de meeste bekende is. Hij vond het echter tijd om zijn eigen creativiteit aan de buitenwereld te tonen en bracht in 2013 twee EP’s uit: Venus en Mars. In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, krijgt zijn single ‘Tonight’ het stempel 3FM Megahit en voor de Hollywoodfilm The Amazing Spider-Man 2 schrijft Tuinstra zelfs het nummer ‘On Top of the World’.

Voordat Jett Rebel bij ons komt optreden dit jaar, mochten wij van Reurpop hem wat beter leren kennen. Het moge duidelijk zijn dat het momenteel erg goed gaat met hem. Zijn fanbase dijt sneller uit dan het heelal en de optredens stromen binnen. Deze zomer is er bijna geen festival waar hij niet te vinden is. Toch kan hij er zelf één noemen: “North Sea Jazz“. Hierover grapt hij: “maar het kan zijn dat ik daar ben voor Hall & Oates.” Zoals al te verwachten was, moet hij dat weekend zelf ook ergens optreden en is het maar de vraag of hij ondanks zijn drukke schema tijd heeft om het festival aan de Noordzee te bezoeken.

De nummers die je te horen zult krijgen tijdens het optreden van Jett Rebel op Reurpop komen voornamelijk van zijn twee EP’s; Venus en Mars. Alle nummers op deze platen zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven en volledig door hemzelf ingespeeld en gecomponeerd. Nummers die jaren terug zijn geschreven klinken daarbij heel anders dan de songs die nu hij nu schrijft. Jett Rebel momenteel druk bezig met een nieuwe cd die eind 2014 zal uitkomen. Ook bij deze plaat houdt hij zelf weer alle touwtjes in handen.

Tijdens een optreden, maar ook wanneer hij alleen in zijn studio zit, experimenteert Tuinstra veel op muziekgebied. Van opmerkelijke trucs op zijn keyboard tot onverwachte gitaarriffs; werkelijk alles is mogelijk. Jett Rebel houdt ervan zijn publiek te verrassen. Naast contact met het publiek vindt hij contact met zijn bandleden erg belangrijk. Hij verteld daarover: “zo verloopt een optreden het best”, en vervolgt “we hebben wel eens gehad dat er teveel rook op het podium was. Er was geen mogelijkheid tot contact en het optreden ging lang niet zo ‘smooth’ als de bedoeling was.”

Als klein muzikantje had Jelte zijn kamer al volhangen met posters van Elvis. The King of Rock heeft later plaats een plaats gekregen in de vorm van een tattoo op zijn rechterbovenarm. Daarnaast draagt hij graag shirts van The Beatles of andere legendarische bands. Merchandise is iets wat iedere artiest heeft, zo ook Jett Rebel. De T-shirts en petten zijn onderweg, maar hij heeft ook andere plannen. Als we over 3 jaar een met Jett Rebel bedrukte frisdrank in de supermarkt zien liggen die smaakt naar gember en sinaasappel hoeven we niet verbaasd te zijn. Dit is iets dat hij nog graag op de markt zou brengen, want volgens hem “ontbreken er nog wel een aantal frisdranksmaken”.

Enfin, Jett Rebel geeft aan al veel leuke en positieve verhalen te hebben gehoord over Reurpop heeft er zelf ook veel zin aan. Hij kijkt uit naar ‘een goed feestje’ en wil je vragen of je er tijdens zijn optreden te gek, met de nadruk op gek, uit wil zien. Van veel glitters wordt hij extra gemotiveerd, dus je weet wat je te doen staat! Daarnaast is er nog één ding wat hij graag alle bezoekers van Reurpop zou willen zeggen: “KOM! En dan kom je ook echt, anders zorg ik daar wel voor!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven