Veel tuinen open tijdens tuinen weekend

BORCULO – In Berkelland zijn dit jaar veel tuinen opengesteld tijdens het open tuinen weekend van Groei & Bloei. Dit weekend valt op 21 en 22 juni. Op de website www.ziemijntuin.nl vindt u alle actuele informatie over de tuinen die meedoen. De tuinen staan per categorie beschreven en u vindt ook een kalender met data van openstellingen naast het Open Tuinen weekend. Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem, of in het najaar met mooie tinten en een volwassen groei.

De toegang tot de tuinen is geheel gratis en u betreedt de tuinen op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat de tuineigenaren hun uiterste best doen om de veiligheid van de bezoekers centraal te stellen. Honden zijn ook niet toegestaan, u begrijpt wel waarom, en indien u kinderen meeneemt dan vragen we van u om de nodige toezicht op uw kinderen in acht te nemen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de plantjes, maar ook om de veiligheid van uw kinderen.

In sommige tuinen kunt u een verfrissing (koffie, thee, limonade) krijgen. Vaak is dit gratis. In de tuinomschrijving wordt dit wel aangegeven. Daarnaast zijn in een aantal tuinen plantjes te koop of kunt u zaden krijgen.

Sommige tuinen bieden ook curiosa aan. Dit kunt u ook vinden in de tuinpresentaties op de site: www.ziemijntuin.nl
De flyers zijn ook verkrijgbaar bij de vvv’s van Berkelland en Haaksbergen. De tuinen zijn gratis toegankelijk en open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven