Vol en druk programma voor RGV Ruurlo

Door Redactie op 12-05-2014

RUURLO – Het was een druk weekend voor RGV Ruurlo op drie verschillende plekken werden verschillende belangrijke wedstrijden georganiseerd voor drie verschillende disciplines. Voor Turnen Dames waren dit de Gelderse Kampioenschappen 4e Divisie in Ede, Trampoline Springen organiseerde in Sporthal ´t Rikkenhage te Ruurlo de 3e plaatsingswedstrijd C/D/E-niveau en in Zwolle stond de eerste ½ finale Acrogym op D/E-niveau op het programma. Met acht meiden reisde RGV Ruurlo richting het Gelders Kampioenschap 4e Divisie in Ede. Tijdens deze chaotische finale konden tickets voor de Districtsfinale in Lelystad verdiend worden. Voor vier van de acht deelnemende turnsters is dit gelukt.

Xiënna Post heeft bij de Instappers een ticket in de wacht gesleept, ze is 10e geworden in een zeer sterke groep. Echter bleek dat de juryleden een brug element van de andere RGV-turnsters hebben afgekeurd terwijl deze toch zeker juist uitgevoerd werden.
Bij de Senioren turnden Laura Temmink en Nora Peppinck hun wedstrijd. Laura werd met een stabiele wedstrijd vijfde, en Nora pakte onverwachts (met 3 vallen van de balk) het laatste ticket bij de senioren. Als laatste kwamen de pupillen 1 aan de beurt. Anouk van Poelwijk heeft zich met een mooie vierde plaats geplaatst voor de Districtsfinale op 24 mei in Lelystad.

In Ruurlo stond afgelopen weekend de derde en laatste plaatsingswedstrijd C/D/E-niveau op het programma. Voor de meeste springsters was het erop of eronder of ze zich plaatste voor het NK in Ahoy! Bij het synchroonspringen zijn in het C-niveau zijn Yasmin Fisser en Felicity Buffart 2e geworden, Juliet Nieuwenhuis en Lotte de Vrught 3e. Pien Meulenveld en Lisanne Klein Brinke 1e, even als Koen Winkelhorst en Bryan Althof (KDO). Op D-niveau zijn Anne de Vrught en Sterre Leussink 1e geworden en Fien Hans en Tara Buitenhuis zijn in het E-Niveau 2e geworden.

Individueel zijn er ook veel medailles binnen gesleept. Koen Winkelhorst (2e), Yasmin Fisser (1e), Felicity Buffart (3e), Marieke Winters (1e), Pien Meulenveld (2e) en Lisanne Klein Brinke (2e) hebben allen op het C-niveau deelgenomen. Op het D-Niveau sprong Wout Krabbenborg zich naar een tweede plaats en werd Sterre Leussink eerste. Maar liefst 7 synchroonparen hebben zich geplaatst voor het NK in Ahoy! Dit zijn Yasmin Fisser & Felicity Buffart, Juliet Nieuwenhuis & Lotte de Vrught, Koen Winkelhorst en Bryan Althof (KDO), Pien Meulenveld & Lisanne Klein Brinke, Rachel Wedam & Lianne Wolters, Milou Stegers & Merle Stegers en Anne de Vrught & Sterre Leussink.

Individueel hebben zich 8 springsters geplaatst, te weten: Yasmin Fisser, Marieke Winters, Pien Meulenveld, Lisanne Klein Brinke, Lianne Wolters, Sterre Leussink, Wout Krabbenborg en Harris Pondes. Voor RGV Ruurlo deden twee teams mee aan de ½ finale Acrogym. Op moederdag reisde Lauren Stegeman, Floor Hesselink & Nine Kok en Lisanne Klein Brinke, Pien Meulenveld & Joyce Bosman richting de Stilohal in Zwolle om hier de belangrijke wedstrijd te draaien, waarmee ze een NK ticket konden verdienen.
Lauren, Floor en Nine (damesgroep Pupillen) vielen ze bij het aller eerste element. Zichtbaar aangeslagen draaide ze verder een zeer strakke oefening, maar door de val kwamen de dames minstens 3 punten te kort op de rest.

Na deze oefening stonden Lisanne, Pien en Joyce (damesgroep D-niveau) klaar om hun oefening te draaien. De dames lieten een van hun beste oefeningen ooit zien! Balanselementen werden lang genoeg aangehouden en de tempo elementen werden zeer hoog gegooid. Voor Lisanne, Pien en Joyce bleef het nog heel lang spannend maar helaas vielen ze net buiten de groep die doorstroomde naar het NK. Ze staan 3e reserve.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->