Zilveren medaille voor Gwen de Wijs

Door Redactie op 20-05-2014

RUURLO – Op zaterdag 17 mei stond in de Sazahal te Doetinchem de finale van de 5e Divisie Regio Oost op het programma. Voor RGV Ruurlo hadden zich via drie plaatsingswedstrijden 12 meisjes geplaatst voor deze finale. Julia Stegeman, Fien Hans en Emma Veenboer (Instappers – D2) begonnen de wedstrijd. Julia Stegeman had bij de eerste drie wedstrijden een podiumplek behaald, maar ze had helaas deze wedstrijd haar dag niet en eindigde buiten de top 10. Fien Hans behaalde een zeer nette achtste plaats en Emma Veenboer, die nog last had van een blessure, eindigde in de middenmoot. Een zeer nette prestatie voor deze meiden die voor het eerst aan wedstrijden deelnemen. Bij de pupillen 1 – D2 was er helaas net geen medaille voor Elise Labohm, zij eindigde op een keurige vierde plek. De overige meiden uit dit niveau waren netjes verdeeld over de uitslag.

De laatste categorie waarin RGV Ruurlo deelnam, was het niveau pupillen 2 – D2. Hierin deden, in een groep van 31 turnsters, 3 turnsters van RGV mee. Ilse Bosvelt en Femke Hogevonder draaide een goede wedstrijd en eindigde op een nette 10e en 11e plaats. Gwen de Wijs behaalde voor RGV Ruurlo op deze wedstrijd de enige medaille. Ze had tijdens de voorrondes al laten zien dat ze de oefenstof goed beheerste en liet dit ook in de finale zien. Ondanks een val van de balk, moest ze maar één meisje voor laten gaan en eindigde met meer dan 55 punten op een 2e plaats.

Al met al hebben de sporters in de 5e Divisie zeer goed gepresteerd dit jaar, van de 15 meisjes gingen er 12 door naar de finale en in totaal werden er 15 medailles bij elkaar geturnt. Er kan nu getraind worden naar volgend jaar, waarbij alle 15 meisjes een niveau omhoog gaan en Gwen de Wijs moet, door middel van haar hoge score bij de finale, zelfs twee niveaus omhoog.

Volgende week is de finale van de 4e Divisie in Lelystad en dan zit het seizoen er bijna op. Er wordt nog afgesloten met de toestelfinales voor alle turnsters van de 1e t/m 4e Divisie in Gelderland, Overijssel en Flevoland op 1 juni in Duiven. RGV Ruurlo gaat daar naar toe met een groep van 14 turnsers.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->