Zilveren medaille voor Gwen de Wijs

RUURLO – Op zaterdag 17 mei stond in de Sazahal te Doetinchem de finale van de 5e Divisie Regio Oost op het programma. Voor RGV Ruurlo hadden zich via drie plaatsingswedstrijden 12 meisjes geplaatst voor deze finale. Julia Stegeman, Fien Hans en Emma Veenboer (Instappers – D2) begonnen de wedstrijd. Julia Stegeman had bij de eerste drie wedstrijden een podiumplek behaald, maar ze had helaas deze wedstrijd haar dag niet en eindigde buiten de top 10. Fien Hans behaalde een zeer nette achtste plaats en Emma Veenboer, die nog last had van een blessure, eindigde in de middenmoot. Een zeer nette prestatie voor deze meiden die voor het eerst aan wedstrijden deelnemen. Bij de pupillen 1 – D2 was er helaas net geen medaille voor Elise Labohm, zij eindigde op een keurige vierde plek. De overige meiden uit dit niveau waren netjes verdeeld over de uitslag.

De laatste categorie waarin RGV Ruurlo deelnam, was het niveau pupillen 2 – D2. Hierin deden, in een groep van 31 turnsters, 3 turnsters van RGV mee. Ilse Bosvelt en Femke Hogevonder draaide een goede wedstrijd en eindigde op een nette 10e en 11e plaats. Gwen de Wijs behaalde voor RGV Ruurlo op deze wedstrijd de enige medaille. Ze had tijdens de voorrondes al laten zien dat ze de oefenstof goed beheerste en liet dit ook in de finale zien. Ondanks een val van de balk, moest ze maar één meisje voor laten gaan en eindigde met meer dan 55 punten op een 2e plaats.

Al met al hebben de sporters in de 5e Divisie zeer goed gepresteerd dit jaar, van de 15 meisjes gingen er 12 door naar de finale en in totaal werden er 15 medailles bij elkaar geturnt. Er kan nu getraind worden naar volgend jaar, waarbij alle 15 meisjes een niveau omhoog gaan en Gwen de Wijs moet, door middel van haar hoge score bij de finale, zelfs twee niveaus omhoog.

Volgende week is de finale van de 4e Divisie in Lelystad en dan zit het seizoen er bijna op. Er wordt nog afgesloten met de toestelfinales voor alle turnsters van de 1e t/m 4e Divisie in Gelderland, Overijssel en Flevoland op 1 juni in Duiven. RGV Ruurlo gaat daar naar toe met een groep van 14 turnsers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven