Avondwandeling over het Stelkampsveld

BORCULO – Op 19 juni organiseert de natuurorganisatie IVN een excursie over het Stelkampsveld. Dat is een meer dan 100 hectare groot natuurgebied ten zuiden van de Borculoseweg, tussen Barchem en Borculo. Aangrenzend ligt het landgoed Beekvliet. Het Stelkampsveld is een fraai voorbeeld van een zogenaamd kampenlandschap, een kleinschalige afwisseling van essen, graslanden, heides met vennen, houtwallen en bosjes.

Dit alles omringd door klein ingerichte kavels. Bijzonder is dat er kalkrijk kwelwater vanuit Duitsland ondergronds dit gebied instroomt. Waar het kalkrijke grondwater boven de grond komt in de zogenaamde blauwgraslanden treedt begroeiing van kalkmoerassen op. Verder vind je in dit gebied droge en natte heiden, heischrale graslanden en venbegroeiingen. Gidsen van de IVN afdeling noord- en middenachterhoek leiden de deelnemers in kleine groepen rond en geven uitleg.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig. Halverwege is er een koffiepauze à 50 cent pp. Tijd: begin 19.00 , eind ca. 21.00 uur. Startpunt: Halverwege Borculo en Barchem, naast het witte huis “Jachtschut”, Borculoseweg 34 in Barchem.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven