Bekend Duits blaaskapel naar Borculo

BORCULO – De stichting Blaasmuziek Beltrum Borculo organiseert op zaterdagavond 7 juni het jaarlijkse Pinksterblaos Festival. Dit jaar een jubileum: 10 jaar Pinksterblaos Er is dit jaar voor gekozen om een bekende Zuid-Duitse blaaskapel naar Borculo te laten komen: Jörg Bollin und das Mährische Feuer. Deze kapel die zijn oorsprong dicht bij de Oostenrijkse en Tsjechische grens heeft, bestaat uit 14 professionele muzikanten en staat onder de muzikale leiding van de bekende componist Jörg Bollin. De kapel maakt blaasmuziek op een hoog niveau en straalt hierbij veel plezier en sfeer uit.

Zij spelen naast de Böhmische en Mährische muziek ook klassieke en moderne stijlen. De muziekstukken zijn door Bollin zelf gecomponeerd of gearrangeerd. Hierdoor heeft het orkest “Das Mährische Feuer” een onmiskenbare en unieke eigen sound ontwikkeld. De kapel van Jörg Bollin verzorgt tijdens het evenement 10 Jaar Pinksterblaos een avondvullend programma vanaf 19.30 uur, in muziekgebouw Volharding, Haarloseweg 7 te Borculo. De zaal gaat open om 18.30 uur.

Kaarten zijn nu in de voorverkoop voor € 15,- te bestellen: in Beltrum bij Café Snackbar Dute, in Borculo bij Blokker en bij Tabak en Wijn en Zo, via www.pinksterblaos.nl en ook kunt u telefonisch bestellen via 0545 – 272 290 Meer informatie over 10 Jaar Pinksterblaos vindt u op www.pinksterblaos.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven