Cliënten Estinea exposeren in de Huve

EIBERGEN – Cliënten van Estinea Berkelland houden een expositie met als thema: ”Wilt u zien wat ik schilder?” Tot 26 september hangen de kunstwerken in zalencentrum De Huve in Eibergen. Afeglopen vrijdag hebben enkele cliënten samen met de kunstkring Bart de ruimte ingericht. De expositie, die kleurrijk genoemd mag worden, bestaat uit een twintig tal tekeningen en schilderijen. De gebruikte technieken zijn divers: ecoline, verf, potlood, viltstift, krijt. Er is ook een bijzonder wandkleed te zien dat gemaakt is op kippengaas. De kunst kan men typeren als naïeve kunst, eenvoudig, intuïtief, maar vooral kleurrijk waarin de kleur rood de boventoon voert. ”Je zou kunnen zeggen: er zit veel energie in”, aldus Seine Schoemaker. Deze expositie heeft tot een groot enthousiasme geleid bij de cliënten. Zij zijn trots dat hun werkstukken nu, en niet alleen voor hun ouders, maar voor iedereen toegankelijk zijn.

”Het stimuleert en motiveert hen door te gaan met hun werkzaamheden binnen deze instantie”,  zegt Jolien van Melis, begeleidster van Estinea. Enkele cliënten hebben meegeholpen en toezicht gehouden tijdens de inrichting van de expositie. Zij waren heel tevreden over het resultaat. De expositie is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband in het kader WMO ( wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hierdoor worden instanties en instellingen gevraagd elkaar te helpen. De samenwerking met Estinea en BArt kwam tot stand in november 2013.

Beiden houden zich bezig met kunst. Estinea wilde het atelier beschikbaar te stellen tijdens avonduren en weekenden aan kunstenaars of kunstkring. Het atelier waarin hun cliënten werken staat dan leeg. Tijdens de eerste kennismaking werd spontaan aangeboden een expositie van tekeningen en schilderijen van de cliënten in te richten bij zalencentrum De Huve. Om dit te realiseren heeft, Seine Schoemaker van BArt, diverse tekeningen ingelijst, genummerd, verkoopprijzen vastgesteld en alles administratief verwerkt.

De expositie-commissie van de kunstkring heeft gezorgd voor de correspondentie en coördinatie tussen beide instanties. Ook de pr in de vorm van flyers, de poster en de achtergrond informatie werd door Bart aangeboden. Daarna heeft men in overleg een keuze gemaakt uit het aanbod.

Voor de achtergrond van de flyer en poster is een onderdeel van een van de tekeningen gebruikt. Cliënten hebben deze flyers verspreid in Eibergen en Borculo bij diverse winkeliers en instanties.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven