Duitsers en Berkellanders vieren kermis

OLDENKOTTE – Op zaterdagavond 5 juli begint het weer, het feest op de grensovergang Oldenkotte. Al meer dan honderd jaar lopen de omliggende kerkdorpen en buurtschappen uit voor het tijdloze fenomeen. Nabij de groene grens, verscholen tussen landerijen en rivier de berkel, werd vroeger flink gesmokkeld. Meerdere kilo’s aan sigaretten en koffie pendelden over de soms onzichtbare grens. Dit weekend hoeft er met bier in ieder geval niet gesmokkeld te worden. Café Rotering zal zorgen dat niemand dorst hoeft te lijden.

Klokslag 20:30 uur nemen verschillende teams het tegen elkaar op om de felbegeerde Grensvogel van zijn troon te schieten. Teams van 4 personen nemen het tegen elkaar op in Nederlandse, Duitse en soms ook gemixte samenstelling. Bedrijven, vriendengroepen en buurten kunnen zich tot vrijdag 4 Juli opgeven. De volgorde van het schieten wordt op enthousiaste wijze gepresenteerd door een presentator. De minimale leeftijd om een gooi te doen naar de prijzen is 18 jaar. Aan de winst zijn geen verplichtingen gebonden, behalve de grote eer. Na het schietspektakel is er zowel aan de Nederlandse, als aan de Duitse kant van de grens live muziek. Muziekband de Daltons laat Oldenkotte swingen.

Op zondag begint het feest om 11:00 uur, ouderwets fruhshoppen met begeleiding van Cresendo uit Rekken. De ontwikkelingen op het WK voetbal blijft niet onopgemerkt, want om 13.00 uur nemen Nederlandse en Duitse teams het weer tegen elkaar op, 6 tegen 6 tijdens het levend tafelvoetbalspel. Dit zal allemaal gebeuren op een groot luchtkussen. Om 13.00 uur begint de jeugd van 6-12 jaar, waarna om 14.30 uur de grote voetballers zullen strijden om het kampioenschap van Oldenkotte. Een disco drive in zal het programma muzikaal omlijsten, in samenwerking met de band Superhoover, die vanaf 16:00 uur zullen zorgen dat er een top sfeer heerst.

Zoals bij een echte kermis hoort, zal het aan de nodige attracties niet ontbreken dit jaar. Jong en oud kunnen hun lol op in de draaimolen, het springkussen, mini-cars, kop van jut, en uiteraard de schiettent. Diverse culturen mengen zich in het feest, want naast hollandse vis en deutsche bratwurst zal ook een döner kebabkraam de grensovergang sieren.

De tactiek van Louis van Gaal is duidelijk terug te zien aankomend weekend. Feestgangers, live muziek en lekkernijen zullen de gouden driehoek vormen en het straatbeeld in Oldenkotte kleur geven.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven