Geesteren maakt zich op voor oranjefeest

GEESTEREN – Kleine kern Geesteren maakt zich op voor het Oranjefeest. Dat wordt van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli gevierd in en rond de feesttent aan de Keistraat. Donderdagavond om half acht beginnen de festiviteiten met de officiële opening. Aansluitend volgt een muzikale show van muziekvereniging Amicitia. Na dit optreden volgt het vogelschieten en vogelgooien en is er een attractief buurtspel . In de tent spelen vanaf half tien Vrienden van Amicitia in samenwerking met de muziekvereniging Amicitia.

Op vrijdagmiddag wordt het programma voortgezet met een feestelijke middag. Om half een begint de playbackshow voor en door alle basisschoolkinderen. Na afloop vindt een borreluurtje plaats voor de senioren. ’s Avonds komen de volwassen playbackers in actie en tegen half elf wordt het feest voortgezet door de rock en roll-band “Kiek Now Us”. Nadat het dorp ’s morgensvroeg is gewekt door reveilleblazers gaat het feest zaterdagmiddag verder met de allegorische optocht die om twee uur van start gaat. Voor deze allegorische optocht hebben zich 16 wagens aangemeld.

Evenals voor de playbackshow zijn hiervoor de buurten al maanden met de voorbereidingen bezig. Muzikale medewerking verlenen de muziekverenigingen Amicitia uit Geesteren en Excelsior uit Gelselaar. Route optocht: Oude Diepenheimseweg, Pastorieweg, Dorpsstraat, Morsweg, Blauwe Torenweg, Rosbach, Zonnekamp, Pastorieweg, Dorpsstraat en Morsweg. Terug bij de feestweide wordt de optocht ontbonden.

Na afloop zullen op het feestterrein buurtspelen plaatsvinden en de kinderen kunnen zich uitleven op een bungee trampoline en een draaimolen. In de feesttent spelen de Pleardöpkes, die zich na negen uur laten vervangen door de Trainband.

Op zondagmorgen worden de feestdagen afgesloten met een kerkdienst om half elf.Het volledige programma is vermeld op onze website http://www.ovgeesteren.nl/pages/oranjefeest/programma.php

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven