Goud en tweemaal brons voor leden RGV

RUURLO – De laatste trampoline wedstrijd van het seizoen 2013-2014 werd Goes georganiseerd. Hier sprongen 11 RGV Ruurlo spring(st)ers mee tijdens het 11e Interantional Forza-Cup toernooi welke één keer in de twee jaar gehouden wordt in Goes. Het is een leuke wedstrijd, met een hele goede sfeer om zo het trampline seizoen af te sluiten. Iedereen springt tijdens deze wedstrijd een verplichte en een keuze oefening. Marieke Winters (junior meisjes) kwam als eerste van RGV Ruurlo in actie. In Blok 1 sprong zij tijdens haar verplichte oefening helaas bij sprong twee op de mat. Dit betekend helaas einde oefening. Haar keuze oefening wist zij wel tot een goed einde te brengen.

In blok 2 kwamen 3 RGV Ruurlo springsters in actie. Michelle van der Horst (pupil meisjes) ging van start met een mooie verplichte oefening, maar helaas ging het mis met haar keuze oefening en eindigde ze op een 31ste plaats. Jady Buffart (instap meisjes) sprong beide oefening keurig uit. Zij ging deze wedstrijd voor een moeilijkere keuze oefening en behaalde een keurige 19e plaats. Pien Meulenveld stond vorige week nog op het NK en hier lukte het haar niet om de keuze oefening uit te springen. Deze wedstrijd maakte alles weer goed. Zij sprong twee hele mooie oefeningen en pakte daarmee het goudt in de categorie Junior Meisjes.

Lisanne Klein brinke kwam uit in de categorie senior dames. In blok 2 sprong zij een prima wedstrijd en sprong met haar keuze oefening een persoonlijk moeilijkheidsgraad record. Zij eindigde op een mooie 7e plaats. In blok 4 sprongen Lotte de Vrught en Anne de Vrught (jeugd meisjes), Marleen Eggink (senior dames) en Kim Boekelder (pupil meisjes). Lotte sprong deze wedstrijd ook een persoonlijk moeilijkheidsgraag record en wist beide oefeningen tot een goed einde te brengen. Lotte werd hiermee 14e. Anne sprong een mooie verplichte oefening, maar met haar keuze oefening raakte zij wat in de war met de sprongen. Zij maakte haar oefening wel af en eindigde op een 21ste plaats. Voor Marleen was het alles of niets, dit werd haar echte laatste wedstrijd. Op maandag 23 juni sprong zij tijdens de training voor het eerst haar keuze oefening uit met een 7,1 moeilijkheid uit en haar doel was daarom ook om deze in Goes te laten zien.

Haar verplichte oefening zag er goed uit. De eerste sprong van haar keuze oefening (dubbel achterover gehoekt) kwam er strak uit, helaas ging zij met sprong twee veel te hard en vloog naar de rand van de trampoline en eindigde uiteindelijk met haar voeten op de grond naast de trampoline. Gelukkig had ze niets en behaalde tijdens deze wedstrijd een 18e plaats. Kim liet een mooie verplichte oefening zien en ook haar keuze oefening zag er zeer netjes uit. Ze behaalde hiermee een mooie bronzen medaille.
Felicity Buffart (jeugd meisjes) en Koen Winkelhorst (jeugd jongens) sprongen in het vijfde en tevens laatste blok. Koen sprong een goede wedstrijd en wist, net als Kim met twee mooie oefeningen een 3e plaats te behalen. Felicity sprong ook beide oefeningen goed uit en eindigde op een mooie 12e plaats.

De wedstrijd was een leuke afsluiter van een succesvolle reeks wedstrijden en een spannend NK! Op naar het volgende seizoen en de clubteam wedstrijden in het najaar van 2014.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven