Infoavond over herinrichting Marktplein

NEEDE – Op 25 juni bestaat er gelegenheid kennis te nemen van het eerste ontwerp voor het huidige Marktplein en de Marktstraat in Neede. Belangstellenden en omwonenden worden dan ook van harte uitgenodigd. Vanaf 19.45 uur kunt u terecht in Grand Café de Hofmaat in Neede. Om 20.00 uur volgt een toelichting op het eerste schetsontwerp. Daarna is er gelegenheid hierop te reageren. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

Han Boer, projectwethouder revitalisering centrum Neede: “Aan het centrum van Neede wordt hard gewerkt. Het Kerkplein, het Vlearmoesplein en de Nieuwstraat zijn gereed. De volgende fase bestaat uit het herinrichten van het huidige Marktplein en de Markstraat (het gedeelte tussen Oudestraat en Oranjelaan).”

Voor de herinrichting is een ontwerp nodig. Door Sacon, bureau voor architectuur, stedenbouw en landschap is gewerkt aan een schetsontwerp. Het gaat om hetzelfde stedenbouwkundige bureau dat ook heeft gewerkt aan het Kerkplein, de Nieuwstraat en het Vlearmoesplein.

In een latere fase komt nog aan de orde de herinrichting van de Borculoseweg (het deel waar de winkels zijn gevestigd) en de herinrichting van de omgeving van de EMTE-supermarkt. Ook daar wordt te zijner tijd een informatieavond voor belegd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven