Isa Bekker (Odival) in Ahoy Rotterdam

Door Redactie op 23-06-2014

EIBERGEN – Afgelopen weekeinde was er in het Ahoy te Rotterdam Fantastic Gymnastics NK finale 2014 van het trampolinespringen. Een waar spektakel met trampolinespringsters uit heel Nederland. Daar ging voor Odival Eibergen Isa Bekker naar toe. Isa is 11 jaar en komt uit in de klasse E Pupil 1 gemengd. Deze “topper” van Odival heeft dit seizoen de drie plaatsingswedstrijden met succes afgerond en zich geplaatst voor dit ware spektakel in Rotterdam. In de drie plaatsingswedstrijden was een stijgende lijn te zien bij Isa. Isa werd respectievelijk 3e ,2e en in de laatste plaatsingswedstrijd zelfs eerste. Op zaterdagmorgen is er vertrokken naar Rotterdam om daar in de Ahoyhal 1 deel te nemen aan de Nederlands kampioenschappen Trampolinespringen.

Voor Isa Bekker een hele ervaring omdat er op de tribunes een grote menigte zat die natuurlijk op spektakel zat te wachten. Wanneer je voor een zo groot publiek springt gieren de zenuwen je door de keel omdat je alle ogen op je gericht voelt. In de wedstrijd moesten de trampolinespringsters voluit gaan om zich te plaatsen voor de eindfinale. In het voortraject plaats je je door bij de beste 8 springsters te komen, die dan de eindfinale springen.

Als eerste wordt er een verplichte oefening gesprongen waar je moet voldoen aan diverse sprongen waar dan niet vanaf mag worden geweken. In de tweede serie mag de springster een keuze oefening springen waar de springster zelf kiest welke sprongen ze uitvoert. Isa heeft de laatste tijd heel veel nieuwe sprongen er bij geleerd en deze heel fanatiek geoefend. In haar keuze oefening heeft Isa dan ook o.a. een salto achterover en een barani voorover kunnen zetten.

Isa begon haar verplichte sprongenreeks met een lichte balansverstoring en wist haar niveau niet te halen. Voor haar verplichte sprongenreeks kreeg Isa een waardering van 22.200 punten. Dus moest Isa in haar keuze oefening een perfecte serie neerzetten. In de keuze reeks wist Isa zich in het begin te herpakken en sprong daar in het eerste deel heel erg goed. Toch heeft ze in een draai beweging een balansverstoring gehad en landde ze bijna op 1 been. Isa wist dit goed te herstellen en sprong haar keuze serie uit. Voor haar keuze serie kreeg Isa een waardering van 22.400 punten. Deze twee resultaten brachten haar echter niet in de eindfinale. Isa eindigde als 13e met een totaalscore van 44.600 punten.

Een geweldige prestatie van de trampolinespringster Isa Bekker van Odival Eibergen om al in het eerste wedstrijdseizoen naar de NK finale te gaan. Isa je hebt Odival weer eens op de kaart gezet door daar deel te nemen. De uitslagen en verhalen staan ook op www.odival.nl.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->