Judoka’s Neede geslaagd voor 1e Dan judo

NEEDE – Zaterdag 14 juni werden in Het Trefpunt te Zandpol (Drenthe) thuisbasis van judo vereniging Uki-Waza, Dan-graad examens afgenomen namens de Internationale Budo Federatie (IBF). Het ging hierbij om zeven kandidaten, waaronder ook twee leden van judovereniging ’t Höfke Neede, te weten Robert Hengeveld en Kevin Bijkerk, onder toeziend oog van de examencommissie moesten de kandidaten hun kunnen vertonen in de vorm van het lopen van de gehele 1e Kata ( bestaande uit 5 series van 3 worpen zowel links als rechts uit te voeren), en een grote hoeveelheid judo technische handelingen, waaronder worpen over links en rechts uitgevoerd, grondtechnieken, bevrijdingstechnieken en overname technieken.

De examencommissie was na afloop heel goed te spreken, met gevolg dat alle kandidaten hun diploma in ontvangst mochten nemen. Niet alleen de kandidaten Robert en Kevin waren hier blij mee, maar ook jv ’t Höfke Neede zelf is hier heel erg blij mee, hiermede is het technische korps van de vereniging ruimschoots uitgebreid.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven