Politie Berkelland stoomt brigadiers klaar

20140613_142209NEEDE – Politieagenten in Berkelland delen niet alleen boetes uit aan verkeershufters, ze zorgen ook op een andere manier voor verkeersveiligheid in wijken. Vrijdagmiddag 13 juni werd er door de politie een brigadiersexamen afgenomen bij De Hofmaat in Neede (zie foto’s en video). Ruim zeventien leerlingen van groep zeven werden klaargestoomd en zijn nu officieel verkeersbrigadier. ”We doen dit op meerdere scholen in Berkelland. Vooral bij oversteekplekken waar veel verkeer overheen komt. Kinderen krijgen praktijk- en theorieles. Waar moet je staan, hoe houdt je het bord vast, en wat moet je doen als een auto niet wil stoppen. Ons doel? Schoolkinderen moeten veilig kunnen oversteken, het lijkt heel normaal, maar het gaat ook wel eens mis”, zegt de agent. De schoolkinderen oefenden op het zebrapad aan de Merelstraat . Binnenkort mogen de brigadiers echt aan het werk!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4783]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven