Snelste burgemeester sportief onthaald

EIBERGEN – Een toepasselijke entree voor de nieuwe burgemeester van Berkelland. Joost van Oostrum, ‘de snelste fietsende burgervader van ons land’, kwam per tweewieler naar zijn nieuwe gemeente. Waarbij hij een escorte kreeg van leden van de regionale wielervereniging RTC De Stofwolk. Voor Van Oostrum was het al met al een trip van een slordige 160 kilometer van zijn vorige gemeente Rhenen naar zijn nieuwe werkplek Berkelland. Waarbij hij afgelopen zaterdag een uitgeleide kreeg van zijn fietsende maatjes van De Valleirenners.

Het laatste deed van de tocht reden ook De Stofwolkers mee, die de burgervader alvast tot in Bronckhorst tegemoet waren gereden. Na een korte ravitaillering bij een lokaal etablissement keerde de stoet huiswaarts. ,,Naar ons clubgebouw De Willy’s, waarvoor overigens vergevorderde nieuwbouwplannen bestaan”, aldus Stofwolk-voorzitter Marcel Meijer. ,,Bij het gemeentehuis in Borculo en op de Needse Berg stonden ook nog eens 24 jeugdrenners klaar om de burgemeester te begeleiden. Via een route die door onze collega-vereniging Tourclub Eibergen was uitgezet, hebben we diverse verrassende plekjes in Berkelland aangedaan.”

Aangekomen bij het clubhuis kreeg Van Oostrum een tenue van De Stofwolk en een uitnodiging om deel te nemen aan de zomeravondcompetitie op de wielerbaan. Volgens Meijer is Van Oostrum een goede wielrenner die het kopwerk niet schuwt: ,,Dat kan ook niet anders, want je wordt niet voor niets vijf keer Nederlands kampioen onder de fietsende burgemeesters.”

[nggallery id=4833]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven