Spring(st)ers goed voor brons en zilver

RUURLO – Afgelopen zaterdag 21 juni vonden alle NK’s van de KNGU disciplines plaats onder één dak, namelijk het dak van AHOY Rotterdam. RGV Ruurlo had zich geplaatst met maar liefst 9 individuele spring(st)ers en 7 synchroonparen voor dit kampioenschap. De teams welke zich geplaatst hadden voor het synchroonspringen, moesten zaterdagochtend al vroeg uit de veren om zich te melden in AHOY. Anne de Vrught & Sterre Leussink (D-Junior Gemengd) en Lianne Wolters & Rachel Wegdam (C-Senior Dames) kwamen in het eerste blok in actie. Sterre en Anne werden 11e en Lianne en Rachel behaalde een 8e plaats. Lisanne Klein Brinke & Pien Meulenveld kwamen ook uit in de categorie C-Senior Dames en behaalde en finale plek door het springen van twee goede oefeningen in de voorrondes en behaalde in de finale een mooie 6e plaats.

In het tweede blok kwamen vier teams van RGV Ruurlo in actie en behaalde hier 3 finale plaatsen. Lotte de Vrught en Juliet Nieuwenhuis (C-Jeugd Meisjes) behaalde hier net de finale niet, maar werden heel netjes 11e. In dezelfde categorie sprongen ook Felicity Buffart & Yasmin Fisser, sprongen een hele goede finale oefeningen wisten hiermee een 6e plaats te behalen in een erg sterk deelnemersveld. Merle Stegers & Milou Stegers (D-Jeugd Meisjes) sprongen een hele constante wedstrijd en behaalde hierdoor een zeer nette vijfde plaats. In de laatste categorie sprong Koen Winkelhorst van RGV Ruurlo synchroon met een springer van KDO Apeldoorn, namelijk Bryan Althof. De heren plaatste zich als derde synchroonpaar voor de finale en met een strakke finale oefening, pakte zij het zilver in de categorie C-Jeugd Jongens.

Vervolgens ging de wedstrijd verder met het NK voor de 9 individuele spring(st)ers van RGV Ruurlo. In blok 3 mochten Harris Pondes en Wout Krabbenborg (D-Pupil Jongens). Beide heren sprongen hun verlichte en keuze oefening keurig uit. Helaas viel Wout net buiten de finale en werd 8e. Harris plaatste zich als zevende springer voor de finale en wist met een sterke finale oefening nog twee plaatsen te klimmen en eindigde zijn NK op een mooie 5e plaats. In het vierde blok was Marleen Eggink (B-Senior Dames) aan de beurt. Ze had zichzelf voorgenomen om een goede wedstrijd te springen, omdat het haar laatste NK zou zijn. Na een goede voorronde wist zij zich als 2e te plaatsen voor de finale. Ook in de finale sprong ze een sterke oefening en wist hierdoor het brons te pakken. Een hele mooie medaille als afsluiter voor haar trampoline carrière, aangzien Marleen gaat stoppen i.v.m. haar studie in België.

In het vijfde en laatste blok deden nog 6 springsters van RGV Ruurlo mee. Lianne Wolters (C-Senior Dames) sprong twee goede oefeningen in de voorronde en behaalde een mooie 11e plaats. In dezelfde categorie was Lisanne Klein Brinke niet echt op haar best, maar wist wel een finale plek te bemachtigen. In de finale zette ze alles op alles en haar oefening ging ook beter dan in de voorronde en hierdoor eindigde ze op een 7e plaats. Yasmin Fisser (C-Jeugd Meisjes) overtrof haarzelf deze wedstrijd. Haar streven was de finale te halen en dat deed ze met twee hele mooie oefeningen in de voorronde ook in de finale sprong ze een prachtige oefening en behaalde een 5e plaats. Sterre Leussink (D-Junior Gemengd) had zichzelf weten te plaatsen voor de finale middels een goede voorronde. In de finale sprong zij zichzelf naar een mooie 6e plaats.

Pien Meulenveld en Marieke Winters kwamen in actie in de categorie C-Junior Meisjes. Pien startte met een hele goede verplichte oefening, maar helaas ging het mis in haar keuze oefening en landde op de mat bij sprong nr 5. Hierdoor liep zij een finale plek mis. Marieke was de hele dag niet lekker in orde, maar wist zich op het juiste moment op te laden. Zij ging van start met een redelijke verplichte oefening, waardoor ze in de tussenstand op een 11e plaats kwam. Na haar mooie keuze oefening wist zij zich naar een 5e plaats te klimmen. Goed voor een finale plaats en in deze finale wist zij de stijgende lijn door te zetten en werd met een knaller van een oefening beloond met een zilveren medaille.

Het officiele wedstrijd seizoen voor RGV Ruurlo Trampoline Springen zit erop! Volgend weekend zal er door enkele leden nog deelgenomen worden aan een internationale wedstrijd in Goes. Daarna zal er weer hard getraind gaan worden voor de Clubteam Trampoline wedstrijden die in het najaar van 2014 van start zullen gaan.