Toestelfinales goed voor 6 medailles

Door Redactie op 18-06-2014

RUURLO – Het einde van het seizoen is in zicht. Voor Turnen Dames wordt dan traditioneel het seizoen afgesloten met de toestelkampioenschappen. Sporters kunnen dan op de verschillende toestellen medailles verdienen. Voor RGV Ruurlo deden 11 sporters mee aan deze wedstrijd, welke georganiseerd wordt voor de leefdstijdsgroep jeugd 1 en ouder en voor alle divisies binnen District Oost. De eerste toestelfinale was op 1 juni in Duiven en hier deden de negen turnsters uit de 3e en 4e divisie mee. Aan het einde van de dag ging RGV Ruurlo met vijf medailles naar huis. Marlein Kapers haalde bij Jeugd 1/E een gouden medaille op brug en een bronzen medaille op balk. In het zelfde niveau haalde Joyce Bosman op balk een mooie zilveren medaille. Naast Marlein en Joyce nam ook Sharon Baks voor het eerst deel aan deze wedstrijd en ze konden hier alvast een voorproefje geven van de oefeningen voor komend seizoen.

Zita van Poelwijk deed mee in het niveau jeugd 2/F en behaalde hier een gouden medaille voor haar strakke brugoefening. Op het zelfde toestel was de bronzen medaille voor Evelien van Alten. Verder waren er deze dag een aantal “net geen” medailles, of te wel een 4e plaats. Op 14 juni was het de beurt aan 2 senior-turnsters die deelnamen aan de Toestelkampioenschappen in Zwolle. Sylke Bouwmeester beet het spits af met een mooie strakke vloeroefening. Helaas ging ze aan het einde van haar oefening door haar knieën, waardoor ze zich moest afmelden voor sprong en ook haar balk oefening haperde hierdoor. Op vloer wist ze toch een mooie zesde plaats te behalen. Anke Wisselink haalde tot haar eigen verbazing een bronzen medaille op balk, haar minst favoriete toestel.

Het seizoen voor RGV Ruurlo Turnen Dames is afgelopen, iedereen kan zich nu langzaam voorbereiden op het nieuwe seizoen welke in november weer zal beginnen. De meeste turnsters zullen een niveau omhoog gaan, de andere turnsters gaan trainen op enkele nieuwe elementen in de oefeningen.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->