Toestelfinales goed voor 6 medailles

RUURLO – Het einde van het seizoen is in zicht. Voor Turnen Dames wordt dan traditioneel het seizoen afgesloten met de toestelkampioenschappen. Sporters kunnen dan op de verschillende toestellen medailles verdienen. Voor RGV Ruurlo deden 11 sporters mee aan deze wedstrijd, welke georganiseerd wordt voor de leefdstijdsgroep jeugd 1 en ouder en voor alle divisies binnen District Oost. De eerste toestelfinale was op 1 juni in Duiven en hier deden de negen turnsters uit de 3e en 4e divisie mee. Aan het einde van de dag ging RGV Ruurlo met vijf medailles naar huis. Marlein Kapers haalde bij Jeugd 1/E een gouden medaille op brug en een bronzen medaille op balk. In het zelfde niveau haalde Joyce Bosman op balk een mooie zilveren medaille. Naast Marlein en Joyce nam ook Sharon Baks voor het eerst deel aan deze wedstrijd en ze konden hier alvast een voorproefje geven van de oefeningen voor komend seizoen.

Zita van Poelwijk deed mee in het niveau jeugd 2/F en behaalde hier een gouden medaille voor haar strakke brugoefening. Op het zelfde toestel was de bronzen medaille voor Evelien van Alten. Verder waren er deze dag een aantal “net geen” medailles, of te wel een 4e plaats. Op 14 juni was het de beurt aan 2 senior-turnsters die deelnamen aan de Toestelkampioenschappen in Zwolle. Sylke Bouwmeester beet het spits af met een mooie strakke vloeroefening. Helaas ging ze aan het einde van haar oefening door haar knieën, waardoor ze zich moest afmelden voor sprong en ook haar balk oefening haperde hierdoor. Op vloer wist ze toch een mooie zesde plaats te behalen. Anke Wisselink haalde tot haar eigen verbazing een bronzen medaille op balk, haar minst favoriete toestel.

Het seizoen voor RGV Ruurlo Turnen Dames is afgelopen, iedereen kan zich nu langzaam voorbereiden op het nieuwe seizoen welke in november weer zal beginnen. De meeste turnsters zullen een niveau omhoog gaan, de andere turnsters gaan trainen op enkele nieuwe elementen in de oefeningen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven