Touwtrekkers vieren 40-jarig jubileum

EIBERGEN – “Coach Olden Eibergen, ploeg klaar?!” klinkt het over het touwtrekveld. De coach steekt zijn hand op ten teken dat het team er klaar voor is. De jongens moedigen elkaar nog één keer aan en daarna ligt de focus op de scheidsrechter. Op zijn aangeven gaat de linkerschoen in het zand en wordt het touw op scherp gezet. “Nu!” is de kreet die zorgt voor een krachtexplosie aan beide kanten van het touw. Het verschil tussen winst en verlies zit in de 4 meter touw die de eerste man scheid van het midden. Dat betekent vechten voor de centimeters.

Vriendenkring Olden Eibergen bestaat 40 jaar en kent bovenstaand scenario dan ook als geen ander. Destijds opgericht door een vriendengroep vanuit de buurtvereniging en in de jaren daarna uitgegroeid tot een gevestigde naam op de touwtrekvelden. Het gaat te ver om alle evenementen en prestaties van de afgelopen 40 jaar te noemen. Maar het verwelkomen van twee nieuwe leden én een nieuwe hoofdsponsor in de persoon van Marco Everink van Everink Brandbeveiliging vormen een goede basis voor nog eens 40 jaar touwtrekplezier.

Om hun 40 jarig bestaan extra luister bij te zetten organiseert de vereniging dit jaar op zaterdagavond 5 juli het Kampioenschap van Berkelland op hun eigen terrein aan de Kormelinkweg 11 in Eibergen. Deze avond staat garant voor een gezellig avondje touwtrekken voor familie, vrienden, buurten en bedrijven. Opgeven kan tot een half uur voor de wedstrijden en de deelname is gratis.

Een team bestaat uit minimaal 6 personen waarvan er slechts één aangesloten mag zijn bij de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). De avond begint om 19.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ryan Molendijk, tel. 06-22909548.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven