Zilver en brons voor synchroonzwemsters

BORCULO – De synchroonzwemsters van Schuurman BZC waren afgelopen zaterdag 14 juni zeer succesvol. In Zwolle moesten 13 meiden uitkomen in 10 uitvoeringen. Zhifan Nieuwenhuis ontving de bronzen medaille voor de techniekwedstrijden. Met haar solo-uitvoering in categorie 1 behaalde ze vervolgens de zilveren medaille. Pleun van Onna en Lianne Essink besloten hun debuut-seizoen in categorie 1 met een zilveren medaille voor hun duet. Hierna zwommen deze drie meiden mee in de groep van categorie 1. Samen met Issa, Ann, Sam en Micky behaalden zij ook bij de groepsuitvoering een medaille: de bronzen. De meiden van de hogere categorieën age I en junioren vielen niet in de prijzen. Toch lieten ook zij prima uitvoeringen zien.

De dag was al vroeg begonnen. Voor de uitvoeringen moet het haar in een knot, vervolgens wordt dit met gelatine vastgezet, zodat dit ook in het water goed blijft zitten. De make-up moet passen bij de speciale badpakken die voor de uitvoering zijn gemaakt. Tijdens een uitvoering wordt op muziek gezwommen waarbij diverse sierlijke bewegingen met armen en benen worden gemaakt. Bij veel van deze figuren is de zwemster met haar hoofd lang onder water. Ze draagt hierbij een neusklem.

Voor het synchroonzwemmen is lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen nodig. Hierop wordt getrained op de trainingen op donderdag en zaterdag in zwembad ’t Timpke te Borculo.

Bij de afsluiting van de zwemvierdaagse in Ruurlo op vrijdag 27 juni zal het synchroonteam van Schuurman BZC een demonstratie geven in zwembad de Meene.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven