School onderzoekt waterkwaliteit Berkel

BORCULO – Leerlingen van AOC Oost in Borculo nemen dit jaar voor het eerst deel aan een nieuw project, het “Waterleerpad”. Leerlingen uit leerjaar 2 doen in nauwe samenwerking met het Waterschap onderzoek naar de waterkwaliteit van de Berkel. De resultaten worden doorgegeven aan de provincie zodat deze gegevens bewaard kunnen worden. De gegevens van meerdere jaren worden met elkaar vergeleken. Maandagochtend 30 juni heeft mevrouw Piepers van het Waterschap de leerlingen voorlichting gegeven over het project. Hierbij werd aandacht besteed aan veiligheid en het doel van het project. De leerlingen hebben deze ochtend ook voorbereidende opdrachten gedaan.

Dinsdag 1 en woensdag 2 juli gaan de leerlingen het water op.  In groepjes van tien leerlingen en een docent varen ze met een raft vanaf de Oude Needseweg de Berkel af. Deze ochtenden gaan de leerlingen met hun groep opdrachten uitvoeren. Hierbij kun je denken aan waterdiertjes zoeken, ph meten, en stroomsnelheid meten (berekenen). Het project geeft het Waterschap de nodige informatie over de waterkwaliteit.

Theo Ticheloven: ”Onze leerlingen maken op een spannende praktische wijze kennis met het onderzoeken van de natuur. Meerdere scholen uit de omgeving doen al mee aan dit fantastische project.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven