Trekkertrek voor twintigste keer in Neede

NEEDE – Blij en trots is Jong Gelre Neede met het feit dat dit jaar de 20e editie van de trekkertrek plaats zal vinden op zaterdag 19 juli aan de Noordijkerveldweg in Neede. Eenentwintig jaar geleden is de trekkertrek opgericht door de Agrarische Commissie van Jong Gelre Neede. Het eerste jaar verschenen zo’n 50 trekkers aan de start; inmiddels is het evenement uitgegroeid tot zo’n 100 deelnemers in zowel standaard- als sportklasses. Vanwege de MKZ-crisis moest de organisatie het evenement één jaar aan zich voor bij laten gaan. Vandaar dat niet vorig jaar maar dit jaar de 20e editie wordt gevierd, met extra activiteiten.

Vanwege de feestelijke editie kunnen bezoekers een trekkerbehendigheidstest uitvoeren. Hierbij zal de bestuurder een uitgezet parcour met opdrachten zo behendig mogelijk moeten uitvoeren. Speciaal voor de vrouwelijke kijkers is er een vrouwenlounge. Ook aan de kinderen is gedacht: springkussen, popcorn, suikerspinnen, ijsjes en dit jaar een grote zandbak voor vertier! Wanneer voorgaande wedstrijden goed verlopen en er dus niet gesleuteld hoeft te worden, zal tevens de minipuller ‘Vampire’ van B. Vreeman uit Neede te bezichtigen zijn. Met deze minipuller doet Vreeman mee op Nederlands en zelfs Europese kampioenschappen in de minipuller klasse. Voor de deelnemers zelf is er ter ere van de 20e editie ook nog een extra verdienste te behalen, zo krijgt elke deelnemer die een afstand aflegt die eindigt op ‘,20’ een extraatje.

De Agrarische Commissie die 21 jaar geleden begon met de trekkertrek is inmiddels opgegaan in het algemene bestuur van plattelandsjongerenvereniging Jong Gelre Neede. Van 13:00 uur tot circa 21:00 uur zullen de ronkende motoren aan de start verschijnen. Na de trekkertrek kan ’s avonds in de schuur van erve Tijert geproost worden op de winnaars onder begeleiding van de Capri Road show.

Tijdens het trekkertrek evenement word een entree gevraagd van € 4,-. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor iedere bezoeker is er dit jaar een presentje.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven