Corso in Beltrum groeit met 25 procent!

BELTRUM – Grotere wagens betekent ook meer bloemen… Bloemencorso Beltrum (Festunique) draait weer op volle toeren! De meeste wagenbouwers pakken dit jaar groot uit. Maar zijn er wel genoeg dahlia’s om alle wagens van top tot teen te bekleden? De bloemencommissie ging maandag 4 augustus op onderzoek uit. Ze bezochten alle dahliavelden in Beltrum (zie video). Volgens ‘keurmeester’ Stanley Heutinck hoeft Beltrum zich geen zorgen te maken. ”Onze schatting is dat we genoeg bloemen hebben. Als het mooie weer doorzet verwachten we geen problemen.” Om alle groepen te voorzien moeten er in Beltrum 25 % meer bloemen geplukt worden. Met dit getal is de groei van het corso mooi zichtbaar. Aanstaande maandag worden de eerste dahlia’s geplukt voor Varsseveld. Daarna gaat de ‘export’ naar Rekken, Winterswijk en Vollenhoven. Begin september wordt er geplukt voor het eigen corso.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4916]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven