Team ‘zomer in Gelderland’ staat klaar

BORCULO – Alle teamleden zijn er klaar voor! Borculo doet aanstaande vrijdag (22 augustus) mee aan het televisieprogramma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland. ‘Het is dé manier om Borculo op de kaart te zetten. We hebben er veel zin in’, zegt teamlid Silvia Tragter.

Het team uit Borculo bestaat naast Silvia Tragter van Toeristische Informatie Borculo (TIB) uit Henk Hoek, Herman Kistemaker, John Schuurman, André van Woudenberg, Tanja Meijer, Jaime Lebbink, Reinder Pot en burgemeester Joost van Oostrum. August Pot fungeert als coach. ‘Het is een gevarieerd gezelschap. Veel geledingen van het Borculose verenigingsleven zijn vertegenwoordigd’, merkt Silvia Tragter op. ‘Het geeft aan dat er veel draagvlak voor is. En het is natuurlijk prachtig dat onze nieuwe burgemeester ook meedoet.’ Het team krijgt vrijdag 22 augustus vanaf ’s ochtends 10.00 uur twee opdrachten. En men moet proberen de Veemarkt in kleur te brengen, zodat ’s avonds tijdens de live-uitzending op tv van 18.20 uur er zoveel mogelijk mensen op de been zijn. ‘We moeten met de opdrachten, die tot vlak voor de start niet bekend zijn, zoveel mogelijk punten binnenhalen’, weet Tragter.

Daarnaast worden er punten gescoord met het aantal mensen dat vanaf 18.00 op de Veemarkt aanwezig is bij de parade. ‘Ik wil hierbij een oproep doen aan iedereen om te komen. Er moeten minimaal 300 mensen zijn. Vooral verenigingen en sportclubs wil ik oproepen mee te doen.’ Ook kunnen er punten worden gescoord met de selfie-actie door op de dag van de uitzending een selfie te maken in Borculo. Via de app van Omroep Gelderland kun je de selfie versturen. Alle onderdelen bepalen uiteindelijk de te winnen geldprijs voor Borculo. De opbrengst gaat naar Toeristische Informatie Borculo, de opvolger van de plaatselijke VVV. ‘Het komt ten goede aan Borculo promotie in de breedste zin van het woord’, aldus Silvia Tragter. ‘Daar heeft iedereen belang bij.’

Mensen die zich willen opgeven om mee te doen aan de parade kunnen zich melden bij Silvia Tragter, tel. 06 55192594 of per mail bij August Pot: [email protected] De televisie-uitzending op vrijdag 22 augustus begint om 18.20 uur. De verrichtingen van het team zijn de hele dag te volgen via Radio Gelderland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven