Kerk voorzien van gierzwaluwdakpannen

NEEDE – Gierzwaluwfreak Geert Heetebrij stond donderdag flink te zwaaien naast de grote kerk in Neede. ”Iets naar links iets naar rechts. Ja zo hangt hij goed.” Op het dak van de kerk werden die middag vijf gierzwaluwdakpannen geplaatst. Met behulp van een grote kraan en twee bouwvakkers werden de pannen aangebracht (zie foto’s en video hieronder). ”Van oudsher is dit een gierzwaluwlocatie. Het dak is een tijdje terug gerenoveerd. Tijdens die klus is er een nest verloren gegaan. Daarom moest er in het kader van de flora- faunawet compensatie plaatsvinden”, laat Heetebrij aan NUB weten. Nu kunnen de zwaluwen met een gerust hart een ‘huisje’ zoeken op het dak van de kerk. “Ik ga hier zeker posten om te kijken of ze er gebruik van maken.” De klus heeft een bijzonder verhaal. Het hele project wordt gesponsord door Eric Seijger (eigenaar Automaten Centrale). In onderstaande video legt de Needse ondernemer uit waarom hij dit doet. Heetebrij namens de vogelwerkgroep: ”De kerk zit niet in de slappe was. Daarom gingen we opzoek naar een sponsor. Wat het volgende project is? De kerk in Gelselaar.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=5001]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven