Openluchttheater in finale VVV-award

EIBERGEN – Openluchttheater Eibergen heeft de halve finale om de landelijke VVV-award gewonnen. Samen met vier ondernemers strijd het theater nu in de finale om de Rob de Bes onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. De winnaar wordt 25 september in Amersfoort bekendgemaakt.

Vier van de vijf finalisten waren door de landelijke VVV eerder al rechtstreeks geplaatst. Eibergen streed samen met projecten uit onder meer Amsterdam, Brede Amersfoort en Leeuwarden om de nog vacante finaleplek.

Het theater kreeg op de website van de VVV-Nederland 4.573 voorkeurstemmen, ruim 1.400 meer dan de nummer twee uit Leeuwarden. ‘’Ondanks dat we het als ‘kleine’ Eibergen moesten opnemen tegen grote steden wisten we de meeste stemmen te halen. Een flyer-actie door de vrijwilligers, de stem van Ilse DeLange en de support van de VVV-Eibergen en onze donateurs hebben hier zeker aan bijgedragen”, zegt woordvoerder Raph Schouten van het openluchttheater.

In de finale moet Eibergen het opnemen tegen Themae 2000 uit Valkenburg, één van de grootste wellness centra van Nederland, en ondernemers uit Gouda, Terschelling en Voorthuizen. ‘’Het is best uitzonderlijk dat wij als non-profit instelling en 100 procent vrijwilligersorganisatie in de finale zitten.’’ Een vakjury bepaalt wijst de winnaar aan. Er wordt vooral gelet op hoe innovatief en ondernemend de kandidaten zijn.

Daarnaast wordt gekeken op welke wijze de finalisten een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en recreatief toerisme in het eigen gebied .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven