Berkellanders en hun hobby: Jose te Brake

Iedereen heeft een eigen hobby… Zo ook Jose te Brake uit Beltrum… Ze spaart tafelbellen. Vele landen zijn bij haar vertegenwoordigd. Mexico, Egypte, Noorwegen, Hongarije, Thailand, Brazilië, Griekenland, Portugal, Spanje, Polen Tsjechië,  Hongarije en niet te vergeten Nederland. Op dit moment heeft Jose er ruim 300 honderd. ”Wat mijn eerste bel was? Kijk deze, die is van Disneyland. Ik ben daar samen met mijn partner geweest toen het park net open was. Mijn liefde voor bellen is daar dus ontstaan.” Maar hoe kom je aan zoveel buitenlandse bellen? ”Mijn man is buschauffeur en reed door heel Europa, hij bracht regelmatig een belletje voor me mee!” Maar ook haar familie en vrienden nemen de moeite om haar verzameling aan te vullen.

Kent u ook een Berkellander met een leuke hobby? Geef hem of haar dan op via [email protected].

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=5097]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven