Boekenweek: In polonaise door school

RUURLO – Afgelopen woensdag gingen alle kinderen van basisschool De Driesprong in polonaise door de school. De reden hiervoor was het thema van de Kinderboekenweek: Feest! Die dag ging namelijk de Kinderboekenweek officieel van start. Alle kinderen hadden zich verzameld in de hal van de school. Vanwege zijn verjaardag werd eerst Milan, een leerling uit groep 5, feestelijk toegezongen door alle kinderen van de school. Daarna werd er uitgebreid stil gestaan bij het thema: Feest. Zo zongen alle kinderen uit volle borst het lied Feest van Kinderen voor kinderen mee. Dit lied is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek.

Daarna werd er door verschillende kinderen het gedicht: “Alle dagen feest” voorgedragen. De overige kinderen zaten geboeid te luisteren. Tot slot ging het dak eraf door met alle kinderen een polonaise door de school te lopen. Aankomende week zal er tijdens de lessen uiteraard aandacht geschonken worden aan de Kinderboekenweek.

Zo hebben alle klassen inmiddels een boek gekregen over het thema feest en zijn er verschillende feestelijk opdrachten die de kinderen de aankomende periode zullen uitvoeren. Woensdag 8 oktober sluiten de kinderen de Kinderboekenweek feestelijk af met een leesbingo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven