Dierenshow Eibergen komt er weer aan

EIBERGEN – Kleindiervereniging Oost Achterhoek heeft ruim 200 dieren ingezonden, waaronder konijnen, hoenders en duiven. De leden van de Berkel hebben het recordaantal van 357 vogels ingezonden, waaronder kleur en postuurkanaries, exoten, Europese cultuurvogels en parkieten. De wedstrijd met tentoonstelling wordt gehouden in de Pickerhal.

Voor de leden is deze tentoonstelling hét hoogtepunt, op vrijdag 31 oktober worden de dieren en vogels van het afgelopen fokseizoen beoordeeld door de keurmeesters. ’s Avonds is er voor de leden de officiële opening, waarbij de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Voor het publiek is de tentoonstelling geopend op zaterdag 1 november van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 2 november van 10.00 tot 17.00 uur. Het is altijd genieten op deze mooie tentoonstelling van beide verenigingen, de zaal is gezellig aangekleed met prachtige bloemstukken en het is een lust voor het oog om de dieren te bekijken. Er is een verloting met mooie prijzen en voor de kinderen is er een konijnenknuffelhoek en een leuke prijsvraag waarbij je van een zestal kippenrassen de juiste eieren moet vinden.

Nieuw deze keer is een demonstratie ‘konijn-hop’. Deze heuse konijnensport is in Nederland inmiddels erkend door de KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) maar staat hier nog in de kinderschoenen. Konijnen kunnen namelijk erg goed springen over hindernissen en ze vinden dat nog leuk ook! Om te zien wat konijn-hop inhoudt en hoe je dat een konijn kunt aanleren is iedereen van harte welkom tijdens de tentoonstelling. Op zaterdag en zondag wordt er telkens om 14.00 uur een kleine demonstratie gegeven. Heb je zelf een konijn, dan mag je het dier meenemen om het eens te proberen.

Wel zelf een goede en veilige transport box meenemen en een volwassene om je te begeleiden. Meedoen kost niets, slechts de entree van de tentoonstelling. De toegang bedraagt € 1,50 per persoon, kinderen tot 16 jaar gratis. Een catalogus kost € 1,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven