Drie podium plaatsen voor RGV spring(st)ers

RUURLO – Het wedstrijdseizoen trampolinespringen begon vroeg dit jaar, op 11 oktober vond de eerste plaatsingswedstrijd voor teams plaats. En deze wedstrijd was voor de RGV Ruurlo spring(st)ers een thuiswedstrijd, want de wedstrijd werd georganiseerd in Sporthal ’t Rikkenhage in Ruurlo. Omdat de wedstrijd vroeg in het seizoen plaatsvond, is er maar 1,5 maand getraind om alle oefeningen van de zeven teams te kunnen perfectioneren. Dit heeft, ondanks de korte voorbereidingstijd, geleid tot hele mooie resultaten op de wedstrijd. De groep heeft afgelopen seizoen een grote groei qua spring(st)ers en niveau laten zien in het afgelopen jaar. In het E-niveau nam 1 team deel, bestaande uit Linn te Veldhuis, Iris van der Horst, Fien Hans en Tara Buitenhuis. De dames waren behoordlijk zenuwachtig, maar wisten de zenuwen positief om te zetten in een prachtig resultaat en pakte de 3e plaats.

In het D-niveau sprongen 3 teams. RGV D6 (Anne Ooijman, Wout Krabbenborg, Harris Pondes en Liz Mombarg) wisten alle oefeningen tot een goed einde te brengen en dit resulteerde in een 8e plaats. Jadey Buffart, Anne de Vrucht, Merle Stegers en Milou Stegers (RGV D5) Sprongen keurige oefeningen en eindigde op een 7e plaats. Het laatste D-niveau team, RGV D4 (Michelle van der Horst, Sterre Leussink, Esmée Wolters en Manon Kapers) sprongen zichzelf naar een mooie 4e plaats, helaas net naast het podium.

RGV C3 (Rachel Wegdam, Juliet Nieuwenhuis, Lotte de Vrught en Yoni Wolters) werden 7e tijdens deze wedstrijd. RGV C2 (Lianne Wolters, Felicity Buffart, Kim Boekelder en Koen Winkelhorst) eindigde op een mooie 2e plaats. Het laatste RGV team, RGV C1, bestaat uit Yasmin Fisser, Marieke Winters, Pien Meulenveld en Lisanne Klein Brinke, eindigde vlak voor hun springmaatjes, op het hoogste podium en kregen een mooie gouden medaille omgehangen. Op zaterdag 8 november reist RGV Ruurlo af naar Ermelo voor de 2e plaatsingswedstrijd.

Verder vond er op 6 september in Heerenveen een testdag plaats voor de Regio selectie bij het TOC (Talenten Ontwikkel Centrum). Tara Buitenhuis, Kim Boekelder, Jadey Buffart, Koen Winkelhorst en Felicity Buffart namen deel aan deze test en zijn allen aangenomen en gaan nu extra training in Heerenveen.

Yoni Wolters mag aankomende zaterdag laten zien wat zij in huis heeft en wie weet wordt zij ook nog toegevoegd aan de groep.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven